Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Trazodon mi bardzo pomaga, zero lekow ani zadnych negatywnych musli. Tylko ja polowe tablety tylko moge bo po calej czyli 100mg spie przez dobe. Trazodon jest jednym z lzejszych lekow psychotropowych
Uwaga! Użytkownik nocnalampka86 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
02 marca 2013Resident Scumfuck pisze:
w moim przypadku jak przerobie solo wora jakiegoś b-ketona ( ostatnio są to najczęściej bufedron, 3mmc ) kiedy czuje że faza schodzi na rzecz zwałowiska aplikuje 2 do 4mg klona przypijam 3/4piwami + jakis buszek i zasypiam błogo na dobre 10h wstaje jak nowonarodzony. To takie troche oszukanie systemu bo ćpie a unikam kary pod tytułem "zwał" xD
Do czasu, lepiej chyba jakos to przetrwac, pic duzo wody i malo myslec: :D
  • 4832 / 811 / 0
Złota łopata
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 48 / 4 / 0
Jaka jest przyczyna trzęsących się kończyn po maratonach na bk/amfie,ziole. Problem trzęsących się dłoni nasila się wraz z kolejnymi szczurami.
Biorę dodatkowo paroksetynę 40mg/d i sulpiryd 200mg.
Czy to objawy uszkodzenia układu nerwowego, niedobór witamin i minerałów czy cos jeszcze?
Nawet na trzeźwo mam czasami mimowolne ruchy np. kolanami siedząc. Wiem, ze albo leczenie antydepami albo cpanie.

Wiec czym najlepiej zbić to drżenie. Jakieś benzo? Pregaba się nada?
  • 3430 / 565 / 1
No ogólnie to chyba mniej ćpać.
albo się leczyć albo bawić.
Odpowiedź to sobie właściwie sam zawarłeś w pytaniu- robisz maratony ze stimami, katujesz organizm stresem zapewne ignorując kwestie higieny snu oraz zdrowe odżywianie . częstotliwość
maratończyka widocznie już ci nie służy...

Weź zacznij od magnezu i jakichś witamin, jak rozpuszczalny Plus. Nie pomijaj posiłków i dbaj o świeże owoce warzywa i tak dalej wiesz o co chodzi. Jeśli mówisz o drżeniu lub mimowolnych ruchach kończyn może to świadczyć o objawach pozapiramidowych.
Te zapewne wiążą się z sulpirydem o którym czytamy w internecie że: Do najczęściej występujących skutków ubocznych należą senność uspokojenie rzadko mogą pojawić się zaburzenia pozapiramidowe i ostra dyskineza, późna dyskineza, rotacyjne ruchy gałki ocznej, spastyczny kręcz szyi, szczękościsk...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 48 / 4 / 0
No pasowaloby odstawić te leki, ale cały czas łudzę się ze się ogarnę i ten maraton będzie tym ostatnim. Motywacji do leczenia jednak nie ma zbyt wiele, szczególnie ze jakiś czas temu wypisałem się z ośrodka po kilku dniach i wróciłem do nałogu prędko
  • 1 / / 0
A ja to tam w ogóle nie mam już zjazdów no może czasem się zdarzy ale wtedy otwieram piwo, wale wiadro, na koniec szlug i już mi jest dużo lepiej czuję się jakbym dopiero co wstał jeśli melanżowałem kilka dni to wtedy idę spać bo oczy się mi same zamykają
  • 913 / 164 / 0
po jakimkolwiek mocnym narkotyku zanim jeszcze puści ostatnia kreska 2-3 piwka i na siłę coś jemy. COKOLWIEK aby coś w siebie wcisnąć. Coś kalorycznego, smacznego, pysznego i wtedy u mnie już powoli zamykają się oczy do spania : ) a po śnie szejk z płatków owsianych, jakaś odżywka białkowa, bakalie, owoce i można powoli iść pobiegać i się zapomina że coś się brało, ale to u mnie działa jeśli w nocy zjadłem mało i spożywam takie coś raz na ruski rok. Kiedyś jak się częściej coś wciągało to i tak swoje trzeba było wycierpieć.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 111 / 36 / 0
Najlepiej coś zjeść nawet na siłę, dużo pić wody, jakieś suplementy magnez,potas.
I pod żadnym pozorem nie pić alkoholu na zwałe, nie dociągać I nie brać BENZO.
Polecam też wypić gainera czy odżywkę białkową, no i oczywiście sen.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / 7 / 0
02 marca 2013Resident Scumfuck pisze:
w moim przypadku jak przerobie solo wora jakiegoś b-ketona ( ostatnio są to najczęściej bufedron, 3mmc ) kiedy czuje że faza schodzi na rzecz zwałowiska aplikuje 2 do 4mg klona przypijam 3/4piwami + jakis buszek i zasypiam błogo na dobre 10h wstaje jak nowonarodzony. To takie troche oszukanie systemu bo ćpie a unikam kary pod tytułem "zwał" xD
Jest to fajny sposób, ale pamiętaj że działając tak przez dłuższy czas, serducho dostanie strasznie po piździe. :trucizna:
Stymulanty przyśpieszają serce, a benzo próbują je zwolnić. A więc i nasz ważny organ dostaje 2 odmienne sygnały, przez co idzie szybko je wyniszczyć.
Uwaga! Użytkownik TheTiger jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN

FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”

Wiadomości Świat Dealer fentanylu dostarczał klientom narkotyk przy pomocy drona

Z aktu oskarżenia wynika, że mieszkaniec Kalifornii używał drona do dostarczania narkotyków swoim klientom, a jeden z nich zmarł po przedawkowaniu fentanylu.

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.