Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Co za naiwność, zjem Aya i wszystko stanie się jasne.
Pierwsza rzecz jaka się dowiedziałem było to ze:
Nie ma odpowiedzi, bo nie ma pytań.
A każde pytanie jest bezsensowne bo sam jesteś odpowiedzią na nie.
To cudowne uczucie i wielka ulga, bylem tym co było i tym co będzie.
Umiar. Tego się trzymaj. Zakładam, że mało wiesz o Mocy.
Aya nie jest do końca bezpieczna. Przeciwnie - jest bardzo niebezpieczna.
Zachowaj sobie pewien margines.
IMHO można mieć pytania, ale koncentracja i energia potrzebna do jego zadania, a następnie nie zagubienia się w wizjach, by ponownie pytać i czekać na odpowiedź wymagana jest ogromna. Ale w moim przypadku - przyszla :)
Nie podchodź do tego z takim zamiarem. Śpieszno Ci do Św. Piotra czy co? Spokojnie.
Przekonam sie na koniec moich dni czy smierc jest podobna do przezyc na ayahuasce :D
Myślę ze nie, nie do końca.
W przypadku Ayahuaski jesteś nadal powiązany ze swoim ciałem, możesz go nie odczuwać, ale ono dalej żyje i w każdej chwili możesz się do niego schronić, masz wybór.
W przypadku śmierci lecisz, już nie ma odwrotu, myślę ze nasze Ego umiera razem z naszym ciałem, już niema Kapo, ani Jaffe ;-) stajem się jednością, całością. Podróżujemy, możne po to by stać się czymś, kimś innym, nawet kamienie maja energie-dusze (wiem co mówię sam bylem jednym z nich :-D )
Mam wrażenie że Aya pokazała mi tylko pewnego rodzaju wrota, a i tak nie idzie tego w żaden sposób opisać, że to jest taki początkowy etap.
Tak jak to opisał doświadczony szaman (jest wywiad który Kowi zamieścił http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 01#p404301 ):
"Ayahuaska...Udowadnia, że to co nas otacza, przypomina cebulę-gdy zedrze się jedną powłokę, natychmiast wyziera
spod niej następna, jeszcze bardziej intrygyjąca niż poprzednia..."
Myślę że możemy się spodziewać DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO więcej ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=jDc_Ym0ImpU
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.