Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
A kto z was próbował schodzić z hery za pomocą metadonu? Np. taki system 8 dniowy]
już chyba lepsza byłaby do tego buprenorfina, bo metadonem to trzeba się jakoś nasączać czy coś takiego
W miastach gdzie są programy metadonowe jest o wiele bardziej dostępny niż bupra. Z minusów to to że nie jest łatwo odstawić później sam metadon bo cholernie mocno wpasowuje się w metabolizm i nawet niewielkie zmniejszenie dawki bywa mocno nieprzyjemne.
oxan pisze: no to nie walcie hery na metadon, jak kilku kolegów jest w piachu. to nieekonomiczne, nieestetyczne i po prostu(tu bez obrazy panowie proszę) głupie
skoro na metadonie hery ledwo co czujesz i w dodatku ryzykujesz zapaścią, to nie lepiej byłoby po prostu od czasu do czasu przywalić trochę samej kokainy zamiast tego speedbala?
no pisałem, przeca, bez urazy :-) . po prostu szzkoda towaru. bo na metadonie nic nie działa i ryzyko zapaści jes b.duże. mam takie poczucie humoru. a czysty jestem. może nei jak łza, ale raczej czysty. kąpie się ze 3 razy dziennie przy tych upałach :-p . a zwykle dwa razy oxankowi starcza hahahaha
dwa razy albo trzy razy czyściciel pierdolony :-p
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Hurra, diese Welt geht unter
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.