ODPOWIEDZ
  • 72 / 8 / 0
[mention]MaryPoppy[/mention] czuła się niedoćpana bo pewnie wali na okrągło co całkiem zabija "magię" tej substancji. Najlepiej to przerwy chociaż ~1 miesiąca robić.
  • 16 / 3 / 0
Stary wątek, ale się wypowiem

W moim przypadku po mefedronie wieksze pobudzenie, wieksza siła, wiekszy speed, ale za to troche krótsza euforia niz po MDMA

Generalnie obie substancje bardzo podobnie działają
  • 4310 / 699 / 2117
@qwerty777q

MDMA i mefa to dwie różne substancje psychoaktywne, które choć mają pewne podobieństwa, działają na organizm w nieco odmienny sposób.

Jeżeli mówimy o MDMA, to;
  • Pierścień benzenu z grupą metylenodioksy (-O-CH2-O-) przyłączoną do pozycji 3 i 4.
  • Grupę etylową z grupą aminową (NH2) przyłączoną do pierścienia w pozycji 1.
  • Metyl przy grupie aminowej, co sprawia, że jest to pochodna amfetaminy.
  O       CH3
   \    /
    C6H4
   /    \
  O      NH-CH3
Natomiast w kontekście Mefki, sytuacja wygląda tak, że;
  • Pierścień benzenu z grupą metylową (-CH3) przyłączoną do pozycji 4.
  • Grupę karbonylową (C=O) przyłączoną do grupy etylowej w pozycji 1, co tworzy keton.
  • Grupę aminową (NH2) przyłączoną do tego samego atomu węgla co keton.
   CH3
      |
C6H4-CH-CO-CH3
      |
     NH2
Tak na szybko z tych pierdolet sumując, prosto idzie wywnioskować, że mefedron działa zarówno na systemy dopaminergiczne, jak i serotonergiczne, ale ma silniejszy efekt stymulujący z powodu większego wpływu na dopaminę. Natomiast MDMA przede wszystkim działa jako uwalniacz serotoniny, co prowadzi do intensywnych efektów empatycznych i euforycznych.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 16 / 3 / 0
Czyli w sumie zgadza sie z moimi odczuciami, aczkolwiek dla mnie roznica i tak jest subtelna
  • 4 / 1 / 0
Mam małe doświadczenie ale miałem okazję spróbować tych dwóch substancji w krótkim odstępie i dla mnie: MDMA > mefedron ale prawda jest taka czego się oczekuje. Jeśli przyjemności to MDMA a jeśli ekscytacji i pobudzenia to mefedron.

Pierwsze MDMA nigdy nie zapomnę. Przytulałem się do zimnej betonowej ściany która w tamtym momencie była najdelikatniejszą i najmilszą powierzchnią z jaką się stykałem :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.