Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1871 / 304 / 0
Flashnews420: wczoraj na klonach zwapowalem cale ziolo jakie mi zostalo. Z 3g.

Takze dzis sie udalem do apteki zakupić 15 g Canopy Growth 20% (indica ta, to najlepsze ziolo w aptekach). Jakież było moje (ofc pozytywne) zaskoczenie jak bezelowalem 370 zl ale nie za 5 g cg20% jak miesiac temu, a za 15g (!)
Tego samego weedu!!! 24zł/g Canopy20 wyszło jeszcze nie dawno ponad 50 zł czyli z 50% taniej. Cieszy was, ze rynek idzie w takim kierunku, ze nasze marzenia sie spelniaja?

@GTB488
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 961 / 272 / 2
sukces, po 3 nieudanych próbach w końcu rodzinny nauczył się wypisywać rp na medyczną, albo raczej to ja go nauczyłem... XD no cóż, chore państwo.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1398 / 506 / 0
A co Wy tam do tych rodzinnych gadacie że to dostajecie? Bo jakbym powiedział o tym, że dobrze na mnie działa jako exit drug, że lepiej mi się śpi, że wstaję z lepszym nastrojem i jestem dzień później bardziej kreatywny to pewnie chuja dostanę. Naściemniać z brakiem apetytu i jakimiś bólami, czy co? Trochę mi się nie uśmiecha płacić jakimś klinikom co to nie wiadomo czy dadzą czy nie.
  • 12434 / 2419 / 0
^
Żadna klinika Ci nie odmówi.
  • 961 / 272 / 2
@TymekDymek ja już od dawna mam zaświadczenie o wskazaniach do przewlekłego stosowania MM, więc nic mówić nie muszę.
edit: ale spoko, że w końcu zaoszczędzę na tych zj3banych imo klinikach, nawet odpuściłem sobie korzystanie z MM do póki mi się nie uda wyciągnąć od rodzinnego prawidłowo wypisanej recepty.
  • 1398 / 506 / 0
No to może i skorzystam, ostatnio czytałem gdzieś na forum jak ktoś pisał o jakichś kosmicznie małych cenach, nie znajdę teraz, ale generalnie jakaś indica do snu po prostu słaba dużo CBD, o ile są takie odmiany, to ile mogłoby kosztować 10g? Bo tyle pewnie bym miesięcznie chciał spożywać wapując co wieczór do snu. Dla fazy mi to niepotrzebne ani w innych celach, no może raz na kwartał fajnie byłoby się ukurwić jak szmata zielskiem z deksem czy ketą, ale to już na własną rękę tematem z ulicy xD
No chyba że kojarzycie jakieś susze CBD lub inne legalne kanna czy olejki jakieś z neta, że to CBD serio zmuli i bez recepty i drogo nie wychodzi. Oczywiście nie chodzi mi o wyjebanie całej butelki żeby te 0,2% THC zadziałało tylko legitny produkt na uspokojenie i sen.
Chcę głównie poskromić w sobie tego wieczornego ćpunka co musi coś przyjebać, bo nie usnie. Póki co mam rolki na odstawienie alkoholu, ale chcę z tych rolek też szybko zejść i pewnie zanim terapia inne rzeczy dadzą efekt, to będę potrzebował czegoś do "ululania". Jest to w ogóle wykonalne legalnymi produktami CBD?
  • 76 / 20 / 0
@TymekDymek

Przerabiałem temat, podobnie używam na spanie i dodatkowo na inne dolegliwości. Działa świetnie, jedyne minusy to ciężko rano wstać i pamięć trochę siada. Ale mimo wszystko to i tak lepsza alternatywa niż leki nasenne, przynajmniej w moim przypadku.

Ja przez dwa lata używałem CBD i działało całkiem ok nasennie, ale nie działało zbyt dobrze na moje inne dolegliwości.

Załatwiłem więc MM, namaczam ja wcześniej w olejku CBD.

Indica działa super nasennie, indica i troszke CBD i od dawna tak dobrze nie spałem, a i humor jakiś w ciągu dnia lepszy.

Teraz najlepiej się opłaca MM, recepta to 50 zł jak mieszkasz w dużym mieście. Samo zioło to teraz 35 zł/gram. To jest mega mało.

CBD opisywałem z jakiej firmy używam, w dziale sprzedawcy masz.

A MM to co tam chcesz, tu masz fajną list odmian: https://www.fitokan.pl/dostepne-w-polsc ... marihuany/.
  • 961 / 272 / 2
ja przyjmuję MM uwaga, *werble* na ADHD i brak motywacji/polepszenie kreatywności w czym się doskonale sprawdza, z początku stosowałem wyłącznie na spanko, ale stwierdziłem, że to marnotractwo tego drogocennego ziela, ja akurat wapuję i mieszam 70%mm i 30% cbg. czasem jak przegnę z fazą to do wapa leci trochę cbd.
  • 1753 / 239 / 0
@Merx slab 18 Sour Diesel i jack herrer najlepsze w moim przypadku na add bez mieszania z czym kolwiek energia uśmiech na twarzy, i motywacja do pracy.
  • 1398 / 506 / 0
Byłby ktoś w stanie jak debilowi wyjaśnić mi do jakiej kliniki się udać albo do jakiego lekarza (nie mam jeszcze POZ bo nie chodzę do lekarzy, leczę się sam, ale mam ubezpieczenie PZU najdroższe), żeby dostać MM?

I teraz tak, chodzi mi po prostu o taką odmianę, żeby sobie w ciągu maksymalnie 30-40 dni zamienić diazepam, który mi obecnie służy do odstawienia alkoholu. Chciałbym taką odmianę, co głównie uspokaja i pomaga usnąć, ale nie jakoś zamula. Żadne zjaranie, żadna bomba i nie jakieś długie działanie, po prostu wyciszacz do spania, po którym rano będę w pełni sił i gotów do pracy.

Mogą być również olejki czy jakieś tam inne produkty (coś kojarzę, że można załatwić sobie produkt na zamówienie w aptece, ale nie wiem, czy to prawda).

Kolejna istotna dla mnie kwestia to cena i tolerancja. Dobrze byłoby palić jedną lufkę na uspokojenie do snu, ale jak wydajniej ma wyjść olejek albo wapo, no to jakiś sensowny i naprawdę tani waporyzator. Nie wiem za bardzo jak te ustrojstwa działają i nie chce mi się kombinować z drogimi sprzętami, wymianą podzespołów i resztą takich rzeczy. Niech mój produkt po prostu pozwoli mi trzymać się w miarę stabilnych dawek, bo naprawdę nie chcę ćpać i się upalać, a jedynie mieć coś, co pozwoli mi spać bez ciśnienia, gdyż jestem skrajnym politolsykomanem i szukam po prostu najmniej chujowej dla zdrowia i mózgu opcji.

Mimo wieloletniego wjebania we wszelkie grupy substancji, udawało mi się kilkukrotnie doprowadzić się do stanu, kiedy to odrobina indici z niderlandzkiego coffeeshopu, miligram alpry, kilka sztuk baklofenu albo kilka tabletek Relanium pozwalało mi odstawić wszystko inne i trzymać się stabilnie dawek bez upierdalania się do odcinki, jak to miałem w zwyczaju robić alkoholem, stymulantami czy opioidami.

Aktualnie planuję posiedzieć do dwóch miesięcy na diazepamie, aż będę już trochę czasu w terapii i wtedy właśnie MM wydaje mi się najlepszą opcją. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.