Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Grassik pisze:Myślę, że nie ma co oczekiwać zamiennika dla MDMA, ale właśnie z jakimś dopaminoenergikiem może dawać bardzo konkret zabawę. W sam raz na sylwestra, przynajmniej tego oczekuję.
Ja bym chyba nie ryzykował testu na sylwestra, tym bardziej, że mdai jest raczej zmulającym mdx'em. Na nowy rok leciałbym raczej na bogato i zapodał jakąś Kasię lub Marie-darie-magdalenę. W ogóle jakaś dziwna aura wokół tego sylwestra się zrobiła, więc może odpuszczę, albo zapodam kwasa z przyjacielem i zrobimy coś absurdalnego. Jakoś po dzisiejszym pobycie w Warszawie przeszła mi ochota na "twarde narkotyki"
Jutro odbywam testy i opowiem jakie wrażenia. Kupiłem trochę power plant'a, który mam nadzieję dopasuje się do mdai i z samego rana zaczynam ładować. Co myślicie o dawca po 200/220mg dla bardziej doświadczonych (ja i przyjaciel), a dla słabszych graczy po 1680/180. I czy ktoś orientuje się co do spadku serotoninowy i wypłukiwania witamin po mdai ? Nie, żeby coś, ale dzień później jest sylwester, więc się zastanawiam jak zagrać.
The most important staff they never tell you; you have to imagine it on your own
Grassik pisze:Oczekujcie relacji z MDAI+jakiś stymulant [...]
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Spotkaliśmy się w 5 osób (ja, przyjaciel i 3 koleżanki). Załadowaliśmy z kumplem po 210mg na głowę (odważone), zaś płci pięknej daliśmy po 160mg. Sort był w białych kryształach. I co mogę powiedzieć... cóż bardzo specyficzna, ale dość fajna mdxx'a. Praktycznie brak wszelkiej stymulacji, można nawet powiedzieć, że czułem się nie tyle co senny, ale lekko zmulony.
Przez 5 godzin, słuchaliśmy muzyki, jaraliśmy baty i rozmawialiśmy na przeróżne tematy. Dość spora i przyjemna empatia oraz euforia, jednak wydaje mi się trochę inna niż w przypadku MDMA. Jest bardziej głęboka, ale już nie tak miłosna, nie wiem ja to określić :-/ Po za tym, mdai daje duży, przyjemny wgląd w siebie, spokój i relaks. Rozmowy były pełne wzajemnego zrozumienia i ciekawości. Wspaniały odbiór muzyki, puszczając packi, każda vinyl przenosił mnie w lata 80-te (puszczałem nu disco i electroclash). Zdecydowanie "spokojny" mdxx. Raczej nie polecam mieszać z żadnymi stymulantami, szczególnie szmatką lub kokainą, za to kombinacja z dużą ilością zioła bardzo fajnie wspomaga działanie mdai, bardziej relaksuje i dodaje nutkę psychodelii
The most important staff they never tell you; you have to imagine it on your own
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Ale pytanie, czy to w ogóle ma sens ? Czy MDAI przybije się przez działanie 2C-P ? A może dorzucić jakiś inny psychodelik ? I czy proporcja jest według was okej ?
Ma jak najbardziej sens. Połączenie psychodelik + empatogen to najpiekniejsze doświadczenie jakiego mozna doznac po dragach
Polecam Ci to właśnie połączenie = bedzie pięknie.
Już nie tyle co samego 2C-P co połączenia z MDAI. Samo MDAI nie powoduje jakichś wielkich efektów ubocznych, ale w połączeniu jak wzmocni to 2C-P to może być rzygowo. :kotz:
Lepiej na pierwszy raz miksować z czymś co jest lekkie dla ciała. MDAI - jak znalazł, 2C-P - niekoniecznie. :-p
Kurcze tak mnie nakreciliscie na ten miks ze chyba tez sobie go zrobie. W ogole na MDAI.
Wydaje mi się, że 2C-P będzie się idealnie pokrywać czasowo i profilem działania: mdai da empatię, euforię i "kryształowy" odbiór muzyki dodatkowo wzmocniony 2C-P, z typowo fenyloetyloaminowymi cev'ami. Tylko położyć się na wygodnej kanapie, zamknąć oczy i rozkoszować się Burialem. A czas działania: mdai jakieś 4 godzinny po 2C-P. Afterglow po MDAI idealnie nałoży się na powolne zejście 2C-P.
W ogóle pomysł na ten miks zrodził się w mojej głowie dziś, kiedy dostałem na vinylu "pierwszą symfonię" Buriala kindred. Tylko położyć się i rozkoszować muzyką.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.