Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 42 / 3 / 0
U mnie to chyba dziwnie działa, bo moi znajomi skarżyli się na brak snów po zajaraniu, a ja zauważyłem, że zamiast koszmarów (jak coś mi się śni to zazwyczaj koszmary typu: rodzice umarli, siedzę w pierdlu, spowodowałem wypadek, ktoś chce mnie zabić, jestem w niebezpiecznym miejscu i zaraz zginę, gdzieś się śpieszę i nie mogę zdążyć), tak po buszku mam śmieszne sny bez większego sensu i w sumie teraz zdałem sobie sprawę, że przez moje maratony to dawno koszmaru nie miałem.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 3 / / 0
U mnie zdecydowanie kompletny brak snów po mj, natomiast w czasie detoksów powracają bardzo realne :D
  • 1 / / 0
U mnie totalny brak jakichkolwiek snów... chyba że już mam takie problemy z pamięcią że nie pamiętam że coś mi się śniło
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.