Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Jakie są efekty łączenia tych ziół z marihuaną? Czy taki mix może się równać z mocą czystej mj?
Tak.
1
50%
Nie.
0
Efekty takiego mixu są mocniejsze niż czysta mj.
1
50%

Liczba głosów: 2

ODPOWIEDZ
  • 34 / 3 / 0
Witajcie, jestem ciekaw z czym mixujecie marihuanę, głównie chodzi mi o mixy z różnymi ziołami.
Jestem ciekaw jak działa marihuana z tymi ziołami:
-Kanna
-damiana
-Serdecznik
-Męczennica/Pasiflora
-Kocimiętka
-Tarczyca
Napiszcie z czym mixowaliscie z tych ziół i czy z jednym ziołem z tej listy czy z kilkoma i napiszcie jakie były efekty, możecie pisać też inne zioła z którymi mixowaliście mj.
Nie spodziewam się co prawda jakichś rewelacji ale jestem ciekaw czy jakiś mix może chociaż równać się z mocą czystej marihuany.
Ciekawi mnie to bo czytałem o jakichś synergiach pomiędzy tymi ziołami i marihuaną ale nie wiem dokładnie jakie są efekty.
  • 151 / 21 / 0
@Kratos1 Może to nie zioła, ale spróbuj miks THC z dawkami 150-240mg DXM, napewno nie będziesz zawiedziony, zioło wzmocnione, i sam profil fazy dużo bardziej rozrywkowy, DXM działa na serotonine także przy takich dawkach mniejsze ryzyko bad tripa niz z samym paleniem normalnie
  • 968 / 96 / 0
no z DXM jest spoko.
  • 34 / 3 / 0
16 listopada 2024Patrykpatyk pisze:
@Kratos1 Może to nie zioła, ale spróbuj miks THC z dawkami 150-240mg DXM, napewno nie będziesz zawiedziony, zioło wzmocnione, i sam profil fazy dużo bardziej rozrywkowy, DXM działa na serotonine także przy takich dawkach mniejsze ryzyko bad tripa niz z samym paleniem normalnie
@Patrykpatyk dzięki za szybką odpowiedź ale ja chyba niestety nie skorzystam ponieważ obiecałem sobie że nie będę oprócz zioła używał żadnych innych narkotyków.
Z ciekawości zapytam jak bardzo uzależnia DXM?
Wiem że DXM można kupić w aptece tak jak kodeinę ale o kodeinie wiem że bardzo szybko uzależnia ale nie wiem jak jest z DXM.
  • 151 / 21 / 0
@Kratos1
kodeina to uzależniające gówno. Przy DXM jest ryzyko uzależnienia ale jest ogólnie mniej uzależniający od marihuany moim zdaniem
ketamina czyli dysocjant, z tej samej grupy co DXM, stosowana jest nawet w leczeniu uzależnień
  • 103 / 31 / 0
Podobno mix z rumiankiem w waporyzatorze daje super optymistyczną piękną fazkę, póki co mam przerwę od wapo, ale jak powrócę dam znać jak to wygląda w moim odczuciu.
  • 5 / 2 / 0
Testowałem mixy :liść: w skrętach z:
:korposzczur: Dobre i smaczne polączenie:
-mięta cytrynowa
-chmiel
-rumianek
-tytoń
-szałwia

:trucizna: Chujowe i durne:
-herbata czarna/zielona
-mięta pieprzowa
-kwiaty lipy
-liście dębu
-pokrzywa
-majeranek/bazylia/oregano %-D
Dobrze wiemy co jest złe, a co dobre.
Nie zalecamy niczego i nie namawiamy do jakichkolwiek zachowań.
Każdy wie jaki ma cel i jakimi środkami zmierza do jego realizacji.
Rób co chcesz, ale tylko wtedy gdy wiesz po co to robisz.
  • 34 / 3 / 0
@Apsik71 dzięki za odpowiedź i mam do Ciebie pytanie czy któryś z tych dobrych mixów był podobny mocą do czystej :liść: oprócz mixu z tytoniem?
I czy oprócz smaku zmieniało to coś w działaniu?
17 listopada 2024Bingb0ng pisze:
Podobno mix z rumiankiem w waporyzatorze daje super optymistyczną piękną fazkę, póki co mam przerwę od wapo, ale jak powrócę dam znać jak to wygląda w moim odczuciu.
Dzięki za odpowiedź, daj znać jakie efekty jak wrócisz do wapka.
  • 34 / 3 / 0
Ja osobiście dodam że chciałbym spróbować mixu :liść: z:
-kanną
-damianą
-Serdecznikiem
-Tarczycą
I- Kocimiętką,
w jednym splifie (w moim przypadku na raz w waporyzatorze) bo to mógłby być fajny mix ale nie wiem czy warto to wogóle sprawdzić ale jak zdecyduję się to sprawdzić to dam znać jak efekty.
  • 5 / 2 / 0
17 listopada 2024Kratos1 pisze:
@Apsik71 dzięki za odpowiedź i mam do Ciebie pytanie czy któryś z tych dobrych mixów był podobny mocą do czystej :liść: oprócz mixu z tytoniem?
I czy oprócz smaku zmieniało to coś w działaniu?
Opiszę po krótce korzyści jakie zauważyłem ze stosowania alternatywnych zamienników dla tytoniu do sporządzania mixów. Zmiany w działaniu oczywiście były odczuwalne, jedne mocniej, drugie słabiej. Nie były to jednak szczególnie zmieniające odczuwanie/wyróżniające się motywy przewodnie tripa, raczej delikatne dodatkowe smaczki smyrające gdzieś tam z tyłu głowy. Co do porównywania mocy mixów z czystą mj, to wszystko zależy od wielu aspektów; proporcji, tolerancji, oczekiwań, Set & Setting danego dnia, ilości powtórzeń zabiegu etc. Główne dodatkowe efekty jakie zauważyłem u siebie (a może to placebo?) po poszczególnych to między innymi:
-mięta cytrynowa (suszone liście): działanie oczyszczające drogi oddechowe, orzeźwiające, odprężające, wyostrzające doznania smakowe/zapachowe,
-chmiel (suszone szyszki): działanie uspokajające, relaksujące, pobudzające apetyt, ułatwiające zasypianie,
-rumianek (suszone płatki kwiatów): działanie uspokajające, relaksujące, rozluźniające, wyciszające,
-tytoń (w postaci tabaki, zapomniałem dopisać, choć to już w sumie gotowy mix): działanie odprężające, orzeźwiające, oczyszczające i udrażniające drogi oddechowe,
-szałwia biała (suszone liście, w połączeniu z płatkami róż naprawdę sztos): działanie redukujące stres, odprężające, wyciszające, właściwości rozkurczowe i przeciwzapalne.
Podsumowując, istnieje naprawdę wiele ciekawszych i mniej szkodliwych alternatyw dla klasycznych skrętów z tytexem, po których chyba każdego nie palącego papierosów użytkownika zawsze napierdala głowa po dłuższej posiadówie z kumplami. Sam bym się chętnie dowiedział jakie ziółka mogą podbić działanie mj bez znaczącej ingerencji w efekty konopne. Ciekawe też czy istnieje podział na roślinki które podbijają/osłabiają działanie z podziałem na genotyp stricte indica/sativa. :cojest: :uwaga: :cojest:
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2024 przez Apsik71, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze wiemy co jest złe, a co dobre.
Nie zalecamy niczego i nie namawiamy do jakichkolwiek zachowań.
Każdy wie jaki ma cel i jakimi środkami zmierza do jego realizacji.
Rób co chcesz, ale tylko wtedy gdy wiesz po co to robisz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.