Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Fakt, po kilku buszkach w nocy latwiej zasnąc. No i jako remedium na festiwalach po przyspieszonej :nos:
nocy łatwiej zasnac po jaranku
  • 8103 / 907 / 0
Żeby ułatwiać zasypianie to musi to być indyjka :liść: , przynajmniej w 75 %.Sativy pobudzają i nakręcają myślenie.Niby chce się spać, oczy się zamykają, ale ni chuja nie idzie wejść w sen.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2 / / 0
Zacząłem palić ze względu na nerwicę której nie leczyłem - od psycha były lepsze leki nasenne, ale już rodzinny dał mi jakąś śmieszną hydroksyzynę, wziąłem jej chyba z 6 i mi nawet powieka nie mrugnęła. Za to jak zapalę, śpi mi się super, ostatnio nie palę i moja jakość snu też się poprawiła.
  • 12456 / 2421 / 0
Wystarczy, by sativa została ścięta późno i miała tak z 50% bursztynowych trichomów - będzie działać nasennie.
  • 30 / / 0
Kiedyś wystarczyło się średnio upalić i zasypiałem w mgnieniu oka, ale od jakieś czasu jest na odwrót i muszę przeczekać aż zejdzie faza i dopiero wtedy udaje się zasnąć. Ciekawi mnie czy to kwestia odmiany i typu czy po prostu zmieniło się działanie marihuany na mój organizm.
  • 12456 / 2421 / 0
Wydaje mi się, że kwestia odmiany. Widocznie trafiasz na jakieś pobudzające mostly sativy.
Indica powoduje u mnie przysypianie już w trakcie fazy, a po godzinie mam parcie na łóżko nie do powstrzymania. Śpię mocno / jak zabity - zależnie od odmiany.

Za to jak przypaliłem w marcu super silver haze, to przez pół nocy nie było mowy o zaśnięciu.
  • 3 / / 0
Dobra indica potrafi zmulić do spania, lecz nie zawsze. Często miałem przypadki kiedy po paleniu indicy nie dało się zasnąć
  • 12456 / 2421 / 0
A jesteś pewny, że to była Indica? : ) Bo to brzmi trochę tak, jakbyś wpadł do rzeki i się nie zmoczył.
No może przesadzam z tym porównaniem, ale jeszcze takiej odmiany nie trafiłem. Czasem rzeczywiście problemy mogą być, ale niekoniecznie związane z paleniem. Ciężko gdybać...
  • 967 / 242 / 0
@Jezus Chytrus
No przy tym wodnym porównaniu to ja jestem jak Jeszua z Nazaretu biegający sprintem po wodnej tafli.Kiedyś mieszanka zioła z alko ładnie mnie tuliła do snu.Odkąd jednak tylko ziela zażywam spanie się skończyło.Planując wieczorną chmurę muszę kalkulować czy nie za późno odpalam bo potem się czasem kończy usypianiem o 2 czy 3 w nocy. Strain nie ma znaczenia. Taka lajfa.
  • 133 / 17 / 0
Ja od bardzo dawna traktuje ziolo jako środek na sen. Zwłaszcza po ścierwie zeby łatwiej zasnąć. Wczoraj jak o 16 się skulem to obudzilem się dzisiaj o 10 xD
Uwaga! Użytkownik SINMAIN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.