Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, od pewnego czasu mam lęki, wrażenie że się uduszę i inne jazdy po relanium. Od czego to może zależeć? Biorę od kilku lat z przerwami na tolerkę. Zażywam również chlorprothixen 100mg x3 na dzień + pramolan, choć i to za mało, muszę poprosić o ketrel na wizycie, którą mam jutro. Z tym relanium naprawdę dziwna sprawa, nawet po 5mg "świruje". Co o tym sądzicie?
  • 3649 / 994 / 2
Według mnie to siedzi w Twojej psychice, a nie jest to źródło somatyczne. Miałem dwa razy "schizę" po hydroksyzynie jak zasypiałem, bo wkręcałem sobie, że moje serce coraz wolniej bije itd. Często jest to skutek zażywania czegoś innego przed wzięciem takiego "nasennika".
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 4894 / 853 / 0
A moim zdaniem to wina rosnącej tolerancji i kumulacji rolek w organizmie co objawiło się przeciwnym działaniem do oczekiwań. Relanium to najdłużej działające benzo, ile lat bierzesz? jakie przerwy robisz?
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Biorę od 2012. Zacząłem brać na zespół odstawienny, który mam po każdym piciu, znaczy następnego dnia - gdy nie piję, i wkręciło się też rekreacyjnie. Przerwy są nie raz po tydzień, nie raz więcej, to wystarcza. Bywało, że i miesiąc nie brałem nic, tylko wtedy wstrzymuję się z piciem. Być może jest to tak, że sobie wkręcam te dziwne fazy, sam nie wiem co z tym zrobić. Walnąłem teraz 2mg i nic nie rusza. Ciekawe co by było jeśli bym teraz jakąś mocniejszą dawkę przywalił.. Pewnie panika po chwili i pod zimną wodę się ogarnąć hehe. Co pozostaje? Odczekać jakiś czas i próbować po 5mg, aż się wszystko powiedzmy "unormuje" jeżeli w ogóle do tego dojdzie. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to proszę o wpisy.
  • 38 / / 0
Spróbuj czegoś z alprazolamem (benzodiazepina o działaniu typowo przeciwlękowym).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.