Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, od pewnego czasu mam lęki, wrażenie że się uduszę i inne jazdy po relanium. Od czego to może zależeć? Biorę od kilku lat z przerwami na tolerkę. Zażywam również chlorprothixen 100mg x3 na dzień + pramolan, choć i to za mało, muszę poprosić o ketrel na wizycie, którą mam jutro. Z tym relanium naprawdę dziwna sprawa, nawet po 5mg "świruje". Co o tym sądzicie?
  • 3651 / 999 / 2
Według mnie to siedzi w Twojej psychice, a nie jest to źródło somatyczne. Miałem dwa razy "schizę" po hydroksyzynie jak zasypiałem, bo wkręcałem sobie, że moje serce coraz wolniej bije itd. Często jest to skutek zażywania czegoś innego przed wzięciem takiego "nasennika".
sky is the limit
  • 5344 / 959 / 0
A moim zdaniem to wina rosnącej tolerancji i kumulacji rolek w organizmie co objawiło się przeciwnym działaniem do oczekiwań. Relanium to najdłużej działające benzo, ile lat bierzesz? jakie przerwy robisz?
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 3 / / 0
Biorę od 2012. Zacząłem brać na zespół odstawienny, który mam po każdym piciu, znaczy następnego dnia - gdy nie piję, i wkręciło się też rekreacyjnie. Przerwy są nie raz po tydzień, nie raz więcej, to wystarcza. Bywało, że i miesiąc nie brałem nic, tylko wtedy wstrzymuję się z piciem. Być może jest to tak, że sobie wkręcam te dziwne fazy, sam nie wiem co z tym zrobić. Walnąłem teraz 2mg i nic nie rusza. Ciekawe co by było jeśli bym teraz jakąś mocniejszą dawkę przywalił.. Pewnie panika po chwili i pod zimną wodę się ogarnąć hehe. Co pozostaje? Odczekać jakiś czas i próbować po 5mg, aż się wszystko powiedzmy "unormuje" jeżeli w ogóle do tego dojdzie. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to proszę o wpisy.
  • 41 / / 0
Spróbuj czegoś z alprazolamem (benzodiazepina o działaniu typowo przeciwlękowym).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.