Chciałbym się zapytać, czy ktoś bierze triplixam (peryndropyl, indapamid i amlodypina) i jaki jest wpływ z łączeniem amfy, którą chciałbym spróbować. Miał ktoś może już z tym styczność i jakie były odczucia po wzięciu amfy?
Od razu dodam, że to chcę brać rekreacyjnie bez przesady. Z dziewczyną wpadliśmy na taki pomysł, ale też warto zapytać jaki to będzie miało wpływ na to nadciśnienie z tym lekiem.
Moja historia jest taka: do mniej więcej marca w miarę regularnie brałem koks -> zdarzały mi się ciągi po 30 godzin, oczywiście z alkoholem. Potem de facto przypadkiem trafiłem na badania kontrole (czując się cały czas dobrze) i przy pomiarze ciśnienia, ku zaskoczeniu mojemu oraz lekarza, wyszło mi 199/120. Wolę nie myśleć ile miałem po miksie alkoholu z koksem, pewnie były to wartości śmiertelne. Co ciekawe tego ciśnienia nie odczuwałem jakoś mocno na co dzień, byłem tylko nieco bardziej zmęczony niż kiedyś. Po tych wynikach odstawiłem dragi błyskawicznie i od tego czasu jedyne co spróbowałem to z 2-3 razy MDMA. alkoholu piję dużo mniej ale dalej zdarzają mi się imprezy do odcinki.
Aktualnie - biorąc codziennie dwa leki Co-Prestarium peryndopryl oraz Indapen indapamid - mam ciśnienie rzędu 135/90 czyli dalej odrobinę za wysokie ale pracuję nad tym regularnie ćwicząc.
Minęło już pół roku i po początkowym hurraoptymizmie to trochę mi tego koksu brakuje -> stąd moje pytanie czy ktoś ma doświadczenie na temat wskazanego miksu i czy lepiej leki normalnie brać czy też w dniu w którym planuję zaimprezować odstawić je i wziąć dopiero dnia następnego? Nie planuje jakichś wielogodzinnych szaleństw, a 3-4 godziny imprezy plus kilka kresek maksymalnie.
na forum używamy nazw substancji czynnych, a nie nazw handlowych /Devixo
Ale wracając do twojej sytuacji, sam nie wiem co myśleć. Nie znam tych twoich leków, koka szkodzi na serce, do tego alkohol. Zrobisz jak uważasz, ja Cię nie chce mieć na sumieniu. Poczekaj może ktoś ma większą wiedzę i coś doradzi, twoje leki mają inny mechanizm często czytałem posty tutaj na forum że antagonistów angiotensyny ludzie używali po stymulantach gdy przedawkowali i mieli duża wazokonatrykcje. Słyszałem że ant.angiotensyny są bezpieczniejsze niż beta-blokery tutaj również.
Ale w twojej sytuacji, na pewno to ryzyko. Jeśli się zdecydujesz to twoja sprawa bierzesz 3 substancje na nadcisnienie do tego alkohol i kokaina a i tak masz ciśnienie na trzeźwo już za wysokie 130/90.
Pozdrawiam, poczekaj może ktoś stąd ma wiedzę, jest tutaj sporo ludzi. Szkoda że nie ma @DexPL bo on by na pewno ogarniał temat.
http://www.amsik.pl/?task=view&id=223
Pytając AI warto użyć tych medycznych. Tylko pytaj np tak: opisz mi możliwe skutki uboczne zażywania x, y i z w sytuacji kiedy biorę leki a,b,c w dawkach n,m,o. Bez leków mam ciśnienie takie, a na lekach śmakie. Podaj ryzyko % wystąpienia skutków ubocznych, a odpowiedź oprzyj na wynikach badań naukowych i statystycznych. Jak pytasz ogólnie "co grozi" to i odpowiedź będzie równie ogólna - grozi śmiercią. Bo takie ryzyko też jest i to niemałe.
Biorąc pod uwagę jak działa kokaina i jak działają wymienione przez ciebie leki to nie jest to dobre połączenie. Bardzo, ale to bardzo ryzykowne, że skończy się wstrząsem, zawałem/udarem albo czymś podobnym. Skoro tak duże nadciśnienie miałeś, a lubiłeś i regularnie używałeś kokainę to możliwe, że wykształciła się u ciebie tak zwana tolerancja odwrócona, kiedy to efekt haju pozostaje niezmienny lub spada, ale działanie toksyczne na organizm rośnie.
Pisz od siebie zamiast wklejać to co wypluje Ci LLM, bo kolejne takie posty będą odrzucane.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
U chronicznie nadużywających C obserwuje się niekiedy tzw. tolerancję odwróconą ("reverse tolerance") tj. nadwrażliwość, która polega na tym, że nawet bardzo małe dawki powodują bardzo duży efekt toksyczny np. niebezpieczne dla życia drgawki epileptyczne (40).
W ostatnich czasach zanotowano wzrost równoległego nadużywania C z innymi środkami, a zwłaszcza z alkoholem. Wynika to prawdopodobnie z faktu, że etanol znacznie wzmacnia uczucie "haju" (79, 92). W związku z tym wzrasta ryzyko niebezpiecznych dla życia powikłań (12, 35). U ludzi ze schorzeniami krążenia, którzy przyjmowali C wraz z alkoholem stwierdzono bowiem 21,5-krotny wzrost ryzyka nagłych zgonów w porównaniu z tymi, którzy zażywali tylko C (99).
17 października 2025JulietteS pisze: Tutaj jest link do archiwum medycyny sądowej i kryminologii. Praca pod tytułem "toksyczność kokainy". Dokładnie pokrywa ten temat, w szczególności ryzyko mieszkania kokainy z alkoholem.
http://www.amsik.pl/?task=view&id=223
Moje pytanie wynika z tego, że zarówno leki na nadciśnienie które biore jak i kokaina są całkiem popularne i być może ktoś już dokonał takiego miksu.
W każdym razie poszukałem bardziej i na drugbank.com mamy:
https://go.drugbank.com/drugs/DB00907/biointeractions
https://go.drugbank.com/drugs/DB00808/biointeractions
https://go.drugbank.com/drugs/DB00790/biointeractions
https://go.drugbank.com/drugs/DB00381/biointeractions
Dałem Chatowi to wszystko do przeanalizowania i jedyne co wyszło to: "Indapamid - w bazie DrugBank / karcie leku indapamid jest wymieniony jako lek, którego połączenie z kokainą może zwiększyć ryzyko wydłużenia QTc." No ale samo przyjmowanie tego leku już niesie ze sobą takie ryzyko.
Pytając Gemini (pytam zazwyczaj co najmniej dwóch modeli językowych - ze względu na ryzyko halucynacji AI) uzyskałem info :
Bezpośrednie opisy przypadków klinicznych dotyczące interakcji indapamidu i peryndoprylu z kokainą są praktycznie nieobecne w dostępnej literaturze medycznej. Więcej danych dotyczy amlodypiny, która była badana pod kątem potencjalnego zastosowania terapeutycznego u osób uzależnionych od kokainy w celu kontroli ciśnienia tętniczego i bólów głowy.
Co do AI to na ChatGTP masz do wyboru różne modele. Są też medyczne i naukowe. Do takich zapytań są lepsze, zwłaszcza jak np wskażesz, żeby uwzględnił drugbank. I jako kontra DeepSeek - bo to jednak inna opcja geopolityczna ;)
mylisz pojęcia, chatgpt to llm, a do wyboru masz mcp czyli serwery z narzędziami z których może korzystać, jeszcze chciałbym podkreślić, że w zeszłym roku według oficjalnego dokumentu open ai (twórców chatu gpt) prawie 60% odpowiedzi to były halucynacje modelu (wymyślanie przez model językowy odpowiedzi byle Cię zaspokoić, lub przyznać Ci rację) dlatego nie radzę korzystać z głupiego gpt, tylko jak już to z gemini 2.5 pro lub claude, deepseek jest dobry w kontekście wyszukiwania informacji na bieżąco co się dzieje na świecie. a chat gpt miał być tworzony na Twojego najlepszego kumpla który Ci nigdy nie odmówi racji xD niestety, statystyki i oficjalna dokumentacja nie kłamią.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.