Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Hey,

potrzebuję nazw w miare popularnych subtancji które wykorzystywane są np w przemyśle, gospodarstwach, a które także mogą mieć działanie psychoaktywne, mogą służyć do odurzania. Wiecie o co chodzi np. Toluen czyli Butapren, 1,4-butanediol czyli BDO. Ogólnie rozpuszczalniki, farby, benzyny, lakiery itd - ale z nazw tak jak podałem na przykładach lub chociaż samą nazwę substancji czynnej.

Z ziołowych ogólnodostępnych popularnych też mogą się przydać np: piołun, gałka muszkatałowo, guarana (aby popularne z nazwy)

Potrzebuję do przygotowania pewnego opracowania i wykazania pewnych niedorzeczności.
Nie wiedziałem gdzie wstawić temat więc z góry przepraszam i proszę moderację o przenosiny do odpowiedniego działu.

z góry dziękuję.
  • 182 / 34 / 0
SIema, zobacz ten artykuł https://hyperreal.info/info/encyklopedi ... oaktywnych , tego szukasz?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.