Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 111 / 4 / 0
Ale mnie wk@#wia to forum.
218 stron wątku i nie ma PODSTAWOWEJ odpowiedzi
na PODSTAWOWE pytanie.
CZY JAK PRZEDAWKUJE KWETIAPINE TO SIE NAĆPAM???
CO SIE STANIE JAK WEZME CAŁE OPAKOWANIE????
prosze o szybką odpowiedź
dostałem to g@#o od psychiatry i nwm czy kupowac
  • 753 / 93 / 22
Patrz mój post przed Twoim. Zależy co rozumiesz przez "naćpanie"...
  • 105 / 14 / 2
09 stycznia 2025Hanalena pisze:
@maniexxxX po kwetiapinie ma się często większą ochotę na słodycze. Jeśli się jednak dba o aktywność fizyczną, pije dużo wody i stosuje np. naprzemienne prysznice to nawet przy przyjmowaniu większych dawek można uniknąć przyrostu wagi.
że co? jakie naprzemienne prysznice? pierwsze słyszę

mi doktoras kierownik substytucyjnego przepisał Kwetaplex XR a ja mu tylko zasugerowałam zwiększenie bupry więc nie wiem po co i nie wiem czemu xr, przynajmniej na noc ale i tak czytam że to niby działa aż do 25h, to sobie myślę żeby ciąć te tabsy na pół i tak brać, żeby zrobić z tego IR (dobrze że w domu mam jeszcze 2jki bupry od psychiatry bo na samym przyjmowaniu tego rano się nie da, jeszcze są tak spierdolone godziny wydawania że tylko 2h rano jest, ewentualnie 2,5h ale patrze po innych miastach i co to ma być??) TMI ale no
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 8 / 1 / 0
Cześć, czy możliwe jest, że po przyjęciu wieczorem kwetiapiny w ilości 25 mg na sen, na drugi dzień występuję senność i zamulenie?
  • 3154 / 881 / 5
Tak. W moim przypadku każda dawka kwetiapiny, która zadziała nasennie, sprawia również, że następny dzień jest bardzo ciężki.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 320 / 82 / 0
Tak to normalka, ten efekt mija po 2-3 tygodniach regularnego brania, dlatego kweta średnio się sprawdza doraźnie
  • 110 / 20 / 0
09 stycznia 2025ymka pisze:
Jest antagonistą receptorów dopaminergicznych, a niedobór dopaminy może objawiać się stanami lękowymi. Jednak też jednym z podstawowych mechanizmów działania kwetiapiny, jest działanie przeciwlękowe, więc jak to jest...
Tak jest, że tak naprawdę chuja wiadomo a psychiatria to w większości domysły.
  • 135 / 9 / 0
@DzoBajden
A bierzesz ją codziennie, czy doraźnie? Bo jeśli doraźnie to oczywiście, że będzie zamulać na drugi dzień. Natomiast ten efekt mija po 2-3 tygodniach regularnego brania. Oczywiście pewnie są jakieś wyjątki ale w 99% przypadków tak właśnie jest.
  • 3444 / 715 / 9
03 kwietnia 2025sarkie pisze:
CZY JAK PRZEDAWKUJE KWETIAPINE TO SIE NAĆPAM???
CO SIE STANIE JAK WEZME CAŁE OPAKOWANIE????
prosze o szybką odpowiedź
dostałem to g@#o od psychiatry i nwm czy kupowac
Po całym opakowaniu najprawdopodobniej umrzesz. Łatwo to przedawkować. Ja się zraziłem po jednym zatruciu. Znaczy była to kropla przelawająca czarę goryczy, o ten jeden grzybek w barszczu za dużo. Tachykardia, niepokój, splątanie - typowe objawy stresu oksydacyjnego. Potencjał rekreacyjny - 20 minut lekkiego szumu zanim dopada zamułka.

Nowa chemia zrobiona kilka lat temu. Jedz to, będziesz normalny. W imię Hipokratesa i Kaduceusza. A ludzie to jedzą, ćpuny wannabe, ale towar dostałem dzisiaj od psychiatry!
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2 / / 0
Biore klony 2 mg dziennie od 5 lat i to jest dawka podawana rano i nie dziele tego po prostu lykam calego cukierka. Wszystko jest ok tylko nasilily mi sie lęki. Mam ketrel 25 mg ten mały, czy jest sens spróbować tego? i czy jak tak to pakować to razem z klonem czy spróbować jakoś inaczej ? To nie temat klony ale moze ktos by podpowiedzial czy jest jakis sens sprobowac?dostalem na sen od lekarza, mowi ze scina fajnie.. tyle wiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.