Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
15 marca 2025DepresyjnyTypek pisze:
Hejka wszystkim.
Co polecilibyście na anhedonie i wypranie dopaminy?
Nadużywam masturbacji,przeglądania rolek w telefonie,ciągle szukam skoku dopaminy.Ciężko mi się z czymkolwiek ruszyć,czy antydepresant mi pomoże wrócić na dobrą drogę i powoli odstawić to co mi szkodzi,czy jeszcze bardziej rozwali cały układ dopaminowy?

Może duloksetyna pomogłaby mi ruszyć z życiem?

Wkurwia mnie to,bo udało mi się odstawić twarde dragi w sumie na dłuższy okres,a wpadłem w kolejne sidła uzależnień. Wiem,że powinienem stopniowo,wiem że nie powinienem iść w farmakologię tylko przepracować to sam ze sobą,bo w sumie chodzi o ten sam mechanizm jaki przerobiłem na terpiach uzależnien,ale nie potrafię.To jest silniejsze ode mnie. Wolę zamulić się w oglądaniu rolek,zamiast przeczytać książkę.
Do wszystkiego muszę się zmuszać.Wyniki krwi są dobre,testosteron jest niski(kwalifikuje się na TRT,ale nie stać mnie,a branie z podziemia to nie mój świat).

Co sądzicie?
Mi psychiatra na depresje zaserwował MPH - ale nie jest to konwencjonalne podejście, chociaż są badania mówiące o dysregulacji systemu dopaminowego jako podłożu depresji, no ale jeżeli masz skłonność do uzależnień to może nie być dobry pomysł
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.