Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1181 / 43
Jak szybko wytrzeźwieć i być dalej względnie normalnym człowiekiem.

zmieniona tytuł na bardziej precyzyjny - detronizator
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1254 / 317 / 12
Chodzi, ze na juz teraz tylko w dniu bieżącym, czy masz na myśli cały żmudny proces wychodzenia z wieloletniego nałogu?

Jeśli to pierwsze to amfetamina.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 205 / 64 / 0
Niestety. Nie da się. Ten pociąg już odjechał. Teraz co najwyżej możesz sobie wybrać czy chcesz łoić wódę, biegać ultramaratony na bosaka w kostiumie Borata, czy jako oświecony monarowiec ewangelizować o cieśli z Nazaretu który dał ci nowe życie.
  • 761 / 105 / 0
Jak ktoś jest nastolatkiem to jeszcze można go nawrócić. My straceńcy już jak Jezus Chrystus na krzyżu i " wieczny odpoczynek rać nam dać Panie "
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1254 / 317 / 12
14 listopada 2023PsychoDMT pisze:
Niestety. Nie da się. Ten pociąg już odjechał. Teraz co najwyżej możesz sobie wybrać czy chcesz łoić wódę, biegać ultramaratony na bosaka w kostiumie Borata, czy jako oświecony monarowiec ewangelizować o cieśli z Nazaretu który dał ci nowe życie.
Ten pomysł wcale nie jest głupi. Ojciec pewnej znajomej miał kiedyś poważne problemy alkoholowe i zaliczył dno dna, śpiąc zaszczany na ławkach. Wkręcił sie w prowadzenie meetingów AA i tera kosi na tym nawet dobre siano w Norwegii.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 205 / 64 / 0
London jako poważny i szanowany terapeuta uzależnień oraz biblijny apologeta to dobro na które nie zasługujemy.
  • 761 / 105 / 0
Kasę na AA ? Też chcem... Jak dobre siano zaszyje se dupsko pójdę pod kroplówkę i też chcem kosic siano na AA. W moim mieście jak chodziłem na mitingi to mieli parę złotówek w kapeluszu i skarbnik mówił na co te siano przeznaczy. Ciasta , napoje , jakieś wspomaganie itp. ale bylo tam góra 700-1000 zł. Mnie psychiatra ostatnio namawiał na NA
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 674 / 304 / 0
Na mityngi AA chodziłem przez 3 lata kiedyś i tyle też nie piłem. Pomagało mi bardzo na początku.. 12 kroków ze "sponsorem", poczułem się bardzo dobrze, za dobrze.. i po 3 latach powrót do piwka. Żeby szybko dojść do siebie trzeba zaliczyć porządny "upadek", wstrząs, przeżyć szok.. a potem iść na detoks, terapia, rozmowa z innym niepijącym. Od 2 tyg. nie pije alko, nie biorę kodeiny, Tramalu, nie pale zielska, nie palę fajek. Ciągnie mnie cały czas do czegoś.. bez przerwy.. cierpię psychicznie.. Sam nie wiem do czego mnie najbardziej ciągnie.. często myślę aby coś zażyć.. ale jaką truciznę ? Która najmniej mnie zniszczy ? Na pewno nie wezmę żadnego opio ani stymulantów. Rozważam alko albo trawę. A najlepiej będzie jak nic nie wezmę.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 5774 / 1181 / 43
Chodziło mi o to jak szybko wytrzeźwieć.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 761 / 105 / 0
Rok czasu i nie pierdol @london5
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.