Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1107 / 51 / 0
No to stawiam, że to na 99% bół wynika z miejsca iniekcji. Wal w przedramię i nie będzie żadnego bólu ;)
  • 523 / 2 / 0
Cholera, ta maść z heparyną naprawde jest dobra. Ślady znikają znacznie szybciej Zamawiałem kilka dni temu antki z DOZa i myśle sobie a chuj, jeden antek mniej a heparyna się przyda :diabolic: Nie tylko do szybszego wchłaniania się siniaków (które mi się zdarzają), ale raczej dlatego że na jednaj żyle coś się dzieje, chyba za często się tam kłuje i na tym krótkim odcinku skóra stała się twardsza, żyła też- ciężej się wbić. Ale to tylko na odcinku 2cm, więc zapalenie to raczej nie jest :-)
  • 3177 / 368 / 0
To co opisałeś to zrost. Maść na niego nie pomoże, jak będziesz dalej walił w to miejsce to żyła się zapadnie.
  • 523 / 2 / 0
Hmm nie wiedziałem że zrost może się pojawić tak szybko, iv waliłem może góra z 1,5miesiąca. Tej żyły narazie nie tykam, smaruje heparyną od kilku dni i pomaga, nie jest już tak twarda, aczkolwiek nadal jest wyczuwalna taka grudka.
  • 3177 / 368 / 0
Zrost powstaje jak walisz dużo razy w to samo miejsce powiedzmy na odcinku 0,5-1cm. Jak chcesz uniknąć tego w przyszłości to wal na ścieżce długości powiedzmy 4-5cm wzdłuż żyły w odstępach co te 0,5cm i zmieniaj ręce tak żeby każde miejsce miało minimum z tydzień odpoczynku pomiędzy strzałami. No chyba że walisz 5 razy dziennie czy więcej to zrostów nie unikniesz.
  • 1959 / 56 / 0
Wie ktoś gdzie można kupić stazę? Taką lateksową, nie te wynalazki typu pas z samochodu z tą klamrą. Blu, może Ty wiesz gdzie w P-n'u?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 351 / 8 / 0
Kup cewnik, w każdej aptece. Lateksowy, elastyczny, działa jak sialala.
  • 3177 / 368 / 0
Można w aptekach ale nie wszędzie jest, albo w hurtowni z artykułami medycznymi na Dąbrowskiego. Cezal się chyba ta hurtownia nazywa.
  • 341 / 55 / 0
zrosty moga pojawić się po kluciu raz na tydzien/dwa przez pare miesiecy ? moim znajomym nic takiego sie nie zrobilo a jesli juz to zniknelo po 2/3 dniac. Mam cale przeguby w twardych guzach , ktore za cholere nie chca zniknac, na prawej rece zaczely sie zmniejszac ale dopiero po jakichs 2 miesiacach (nie wbijalam tam nic przez ten czas) ale zyly sie zapadly... smarowalam heparyna druga reke ktora jest jeszcze do uratowania ale nic nie daje...Myslalam ze to jakies ropnie ;/ Czym przyspieszyc gojenie tego?
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
  • 415 / 1 / 0
Zblizaja sie ferie. Pewnie znajde ze 3 - 4 dni kompletnego wolnego, reszte spedze na nartach czy melanzu...
I mam takie pytanie, moge sie wbic do szpitala (czy gdziekolwiek) z prosba zeby mi zalozyli wenflon ? Nazbieram jeszcze kasy do ferii i chce sobie zrobic 3 dni cpanska kodeina + metkat + moze tramal zalatwie (chcialbym ;D) + klony pewnie

Glownie metkat bym podawal i.v, jakby sie cos jeszcze nawinelo to czemu nie ;-)

Po prostu probowalem juz pare razy iv ale nie wychodzi, do tego baty mi nie wystaja, glownie dlatego mysle o wenflonie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.