a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
29 października 2018taurinnn pisze: Zgadzam się, morfinę (także m.in. kodeinę i DHC) wzmacnia w dużym stopniu. Co do tolerancji - dlatego zaleca się, by leczenie hydroksyzyną trwało jak najkrócej. Osobiście preferuję zażywanie doraźne, wtedy nawet 20 mg potrafi solidnie uśpić.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Stimy na umiarkowanych dawkach oczywiście działają, kwas zapewne też, chociaż ja nigdy nie kwasiłam na hydro.
Samo jej działanie jest łagodne i w zasadzie takie ma być. Zwiększanie ilości powyżej 100 mg nie ma sensu bo ani nie zadziała mocniej ani nie zmieni profilu działania sama w sobie.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
20 listopada 2018taurinnn pisze: [mention]blackgoku[/mention] Wiadomo, że hydroksyzyna z pewnością nie uzależnia fizycznie. Ale psychicznie… Psychicznie na dobrą sprawę można się uzależnić od wszystkiego. Wystarczy nawyk. Sama znam parę osób, którym branie hydroksyzyny po prostu ,,weszło w krew” i jak idą spać, to koniecznie musi być i hydro. A tolerancja tak samo może wzrosnąć m.in. na działanie sedatywne neuroleptyków. Przy hydroksyzynie jednego dosłownie kładzie 10 mg, a inny bierze nawet 300 mg (i tacy bywają…).
Stimy na umiarkowanych dawkach oczywiście działają, kwas zapewne też, chociaż ja nigdy nie kwasiłam na hydro.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Nawet zacząłem czytać w necie czy taka dawka nie zagraża życiu.
Nie zmrużyłem tamtej nocy oka.
Ale to dobry lek, zawsze mam w szufladzie. Raz na jakiś czas 75mg i czuję się senny. Szybko rośnie tolerancja. Długo działa i zamula.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.