Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 867 / 18 / 0
Jak na mnie bardziej czuc 5-htp, a tryptofanu prawie nie czuc, chyba, ze cpales cos serotoninowego, wtedy czuc wyraznie.

Poza tym mialem 2 rozne sorty 5-htp. Pierwszy klepal na trzezwo w dawce 100mg. Godzine po spozyciu pierwszej kapsulki wyrazna poprawa nastroju, parcie na seks. Zajebiste byly tamte kapsulki.

Innym razem kupilem 200mg i ledwo co bylo to czuc na trzezwo.

Najlepszym zrodlem tryptofanu sa jajka.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 2 / 0
Ano z tym wstawaniem po tryptofanie piękna sprawa , rześkość , wszystko w pozytywnych barwach . Chociaż ja lubię też raz , dwa razy w tygodniu zrobić deprywacje snu przeważnie za pomocą dużych dawek kofeiny , yerby (dodatkowo suplementacja magnezem co by go za dużo nie wypukało ) to dopiero mi serotonine podkręca i następne dwa dni wystrzelony chodzę . A te jajka to na surowo wpierdalać żeby miały jak najwięcej tryptofanu ? :-D
  • 992 / 17 / 0
Wlej zawartość jajek do szklanki, i wypij tak, żeby żółtko Ci się w gębie nie rozwaliło, dobra metoda, nie czuć smaku. Jedyne co przeszkadza to wrażenie przełykania jakiejś galarety.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 1450 / 18 / 0
spiewaq pisze:
Jak na mnie bardziej czuc 5-htp, a tryptofanu prawie nie czuc, chyba, ze cpales cos serotoninowego, wtedy czuc wyraznie.

Poza tym mialem 2 rozne sorty 5-htp. Pierwszy klepal na trzezwo w dawce 100mg. Godzine po spozyciu pierwszej kapsulki wyrazna poprawa nastroju, parcie na seks. Zajebiste byly tamte kapsulki.

Innym razem kupilem 200mg i ledwo co bylo to czuc na trzezwo.

Najlepszym zrodlem tryptofanu sa jajka.
Też myślałem nad 5-HTP, ale przy dłużej suplementacji można sobie łatwo rozpierdolić układ serotoninergiczny.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 867 / 18 / 0
No, uzywalem 5-htp glownie doraznie po przecpaniu. Bylo gdzies napisane, ze po 5 dniach zmniejsza poziom dopaminy. Przy dluzszym stosowaniu probowalem wyrownywac go l-dopa, ale rzeczywiscie ten uklad byl rozregulowany i raz sie czulem zajebiscie, a raz bardzo zdolowany. Nie warto.

Na codzien lepiej tryptofan.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 18 / 0
Dokładnie. 5-HTP i l-dopa dobre są przy regeneracji po krótkich(?) ciągach ponieważ są bezpośrednimi prekursorami owych neuroprzekaźników. Tyrozyna(fenyloalanina) i l-tryptofan są prekursorami również innych przekaźników, więc poziom dopaminy i serotoniny podnosi się powoli.

Jaki jest objaw rozregulowanego układu serotoingernicznego? To co napisałeś spiewaq to chyba nie jest typowy efekt.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 867 / 18 / 0
Jak jadlem 5-HTP i L-DOPA przez tydzien to mialem duze wahania nastroju. Raz chcialo mi sie smiac, godzine pozniej plakac. Ale ja mam depresje.

Mam zamiar dokupic sobie 5-htp. Chocby dlatego, ze zwieksza przyjemnosc z seksu. Stosowalbym to wieczorkiem, doraznie, jednorazowo.

Dopa lezy sobie w szafce i z czasami dorzuce sobie jedna do porannej kawy, jak jestem niewyspany i potrzebuje energii. Nigdy nie bede brac tych dwoch rzeczy w ciagach na codzien. Nie oplaca sie, bo czlowiek sie rozregulowuje.
  • 413 / 8 / 0
Panowie, które 5-HTP jest najlepsze? Trochę ciężko to wszystko ogarnąć
  • 17 / / 0
suplementuje 5 HTP od kilku miesięcy. bardzo poprawiła mi się jakość snu. przed suplementacją miałem spore problemy z zaśnięciem, bywało, że nim udało mi się zapaść w sen mijało pół godziny i dłużej. dlatego też stosuję ten suplement codziennie w dawce 200 Mg przed snem. nie odczuwam chyba żadnych skutków ubocznych. nie mam wahań nastroju, wręcz przeciwnie, jestem wiecznie zadowolony, ale na to wpływają też inne czynniki. 1. jestem taki z natury 2. jestem bardzo zakochany od pół roku. czy istnieją jakieś przeciwwskazania dotyczące długiej suplementacji 5 HTP? czy może jeśli nie odczuwam nazbyt skutków ubocznych to mogę go stale stosować? dodam jeszcze, że czasem łączyłem go z GABA (może przez okres 2/3 tyg.). ma ktoś jakieś info na temat takiego połączenia?
Uwaga! Użytkownik leff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Pytałem o to już pierdyliard razy, ale nikt nie udzielił odpowiedzi, więc teraz zadam pytanie najprościej jak się da:

Czy 5-HTP można przypisać te same właściwości co lekom z grupy SSRI? Czy jeśli jakieś dragi nie wolno łączyć z SSRI, to także niebezpieczne jest połączenie z 5-HTP?

Myślę, że odpowiedź jest istotna dla zdrowia wielu ludzi.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.