Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 257 / 35 / 0
07 stycznia 2026crocodilla pisze:
@slodkapszczolka towar ten to ziarenka większe z drobnym pyłem wymieszane? Skuteczność gotowania/rozpuszczania w prosty sposób poprawić możesz. Porcję towaru przed wrzuceniem do wody na suchą łyżeczkę nasyp, potem drugą łyżeczką od góry rozgnieć dokładnie. Rozdrobniony w ten sposób towar wsyp do wody i gotuj powoli.

Kwasku szczyptę jedynie.

Ostrożność zachowaj. Sort ten mocny jest i przewieźć się na tamtą stronę tęczy na nim możesz.
Troszeczkę poprawiłem technikę i mam wrażenie, że rozpuszcza się znacznie więcej niż wcześniej, chociaż różnicy w mocy szczerze mówiąc nie zauważyłem więc nie wiem czy po prostu więcej syfu nie rozpuściłem xD Z resztą i tak od 3 tygodni znowu wale kodę. helupa jest fajna, mocna, daje kopa w łeb, tańsza i o dziwo ma mniej uboków niż koda, jednak tylko kodeina daje mi taki "naturalny" haj którego nie potrafię osiągnąć po żadnym innym opio.

edit: towar przychodził do mnie w twardych grudach po około 0,5cm każda, od razu po rozpakowaniu przesyłki brałem to na moździerz i kruszyłem na ten słynny "jebany pył"
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.