Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
492
31%

Liczba głosów: 1563

ODPOWIEDZ
  • 129 / 4 / 0
niebieskie zabarwienie grzybów psylocybinowych i niebieskie widmo światło - to musi mieć jakieś znaczenie :gun:
  • 490 / 3 / 0
Te niebieskie zabarwienie to utlenianie się psylocybiny, nie wdaje mi się, żeby kolor światła miał coś do rzecy w tym wypadku. Z tego co pamiętam na produkcje psylocybiny miało znaczenie dobre polaryzowanie powietrza oraz wyładowania na grzybnie. Prąd pobudza grzybnia.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 129 / 4 / 0
bla bla, tak sobie napisałem tylko odklejone pomyślunki :P
  • 230 / 13 / 0
Niedawno kupilem sobie 2 idiotenboxy. Jeden z nich zadzialal, wszystko pieknie wyroslo po 2-3 tygodniach. Jesli chodzi o ten drugi... to pustka :P. Zrobilem dokladnie tak samo w obu przypadkach, mianowicie zalalem woda na 12h, potem ja odlalem i czekalem. Jakies pomysly jak moge "ruszyc" ten drugi box? Oba sa innej firmy, dlatego roznica, i ten drugi niedzialajacy jest nieco wiekszy(wielkosci opakowanie po litrowych lodach).
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 1450 / 19 / 0
Verter pisze:
Te niebieskie zabarwienie to utlenianie się psylocybiny, nie wdaje mi się, żeby kolor światła miał coś do rzecy w tym wypadku. Z tego co pamiętam na produkcje psylocybiny miało znaczenie dobre polaryzowanie powietrza oraz wyładowania na grzybnie. Prąd pobudza grzybnia.
Hej...

A czasem niebieskie zabarwienie grzybów to nie są po prostu otarcia powstałe przy wyrywaniu?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1392 / 10 / 0
Niektóre związki zasadowe, m.in. psylocybina, odbarwiają się na taki kolor przy uszkodzeniu komórek grzyba i kontakt z tlenem. Gdzieś kiedyś wrzucałem dokładnie jak to działa, na przykładzie grzybów jadalnych, które psylocybiny nie mają, a tak samo się zabarwiają.
  • 230 / 13 / 0
Co moze byc przyczyna, ze grzyby zaczely rosnac, ale tylko przy krawedziach boxa? I w dodatku takie male, cos im sie rosnac nie chce.
  • 129 / 4 / 0
przebija Ci światło przez ściany boxa, zaklej je aluminium, albo czymś nie przepuszczającym światła
  • 1450 / 19 / 0
pz3e pisze:
Co moze byc przyczyna, ze grzyby zaczely rosnac, ale tylko przy krawedziach boxa? I w dodatku takie male, cos im sie rosnac nie chce.
Jaki substrat? Masz przeźroczysty pojemnik? Możliwe, że Ci pinują pod substratem.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 230 / 13 / 0
Tak, mam przezroczysty. Substat? Nie mam pojecia to jest idiotenbox, jedyne co moge powiedziec, ze jest drobny i przypomina bardzo drobna kasze, gdzieniegdzie wychodzi wata(?). Jeszcze przesle zdjecie. Po drugim podlaniu zaczelo cos dopiero wyrastac. Drugi box ma cos na ksztalt "zlotej" sciolki, rosnie wszystko pierwszorzednie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.