Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 48 / 1 / 0
Siema:). Myślicie ze dało by się zrobic ekstrakt z grzybów??? np: Łysiczek Lanceyowatych.

prosze o pomoc w tej sprawie!!!."jeżeli się da to jak???.pzdr

Poprawiono tytuł - K.P.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Psylocybina dobrze rozpuszcza się w wodzie, słabo w etanolu a w innych rozpuszczalnikach organicznych wcale.
Więc, myślę że:
Trzeba by zrobić wywar ze sproszkowanych grzybów
Trzeba by go odsączyć i odparować, najlepiej w nie za wysokiej temperaturze czyli przydałby się jakiś zestawić do destylacji pod zmniejszonym ciśnieniem.
Potem pewnie dostanie się coś w najlepszym przypadku mazistego, śmierdzącego i łatwo psującego się. Można by to próbować oczyszczać z niepsylocybinowych zanieczyszczeń jakimiś niepolarnymi rozpuszczalnikami. Co by z tego powstało to nie mam pojęcia, tak sobie teoretyzuję.

Ogólnie chyba bez sensu, bo grzybki są smaczne a cała ta zabawa niepewna i nie wiadomo czy szczególnie sensowna. A jak chce się ograniczyć dolegliwości żołądkowe to styknie wywar i już :)
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
Myślę że najlepszy ekstrakt z grzybów otrzymasz wkładając sobie w odpowiednim momencie odpowiednią słomkę w odpowiedni obszar mózgu, .
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
pokolenie Ł.K. pisze:
Myślę że najlepszy ekstrakt z grzybów otrzymasz wkładając sobie w odpowiednim momencie odpowiednią słomkę w odpowiedni obszar mózgu, .
%-D

Po chuj ekstrakty robić :) Nie ma to jak pożreć 60 grzybów prosto z łąki bez mycia, ewentualnie zupe z nich zrobić wg przepisu babuni :cheesy:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Prosto z gównem jakieś krowy na przykład. Później dziwią się używkowicze skąd dolegliwości żołądkowe? %-D
I'm broken.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Gdzieś mi kiedyś mignęło o ekstrakcji psylocybiny (a może samej psylocyny?). Poszukam. A Ty się jasiofix odezwij bo kontaktu z Tobą nie ma od ponad pół roku, a masz moją kamerę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 749 / 5 / 0
Gdzieś mi kiedyś mignęło o ekstrakcji psylocybiny (a może samej psylocyny?)
To by było coś !!!
Szukaj!
I'm broken.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Nie ma to jak zjeść/wypić razem z Grzybami :) Ekstrahować to se można SD
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
Kumpel je grzyby parzone jak herbatka :P Nie pytałem się go co robi z "fusami" chodź zdjęcie z herbatką, owszem widziałem. Ja tam wole wpieprzyć 60 suszonych i troszkę popijać mineralną.
"Żyjemy po to aby umrzeć, umieramy po to aby żyć..."
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Z bąbelkami czy bez???
I'm broken.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.