Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2966 / 1601 / 35
Chemical Name
2-(ethylamino)-5-phenyl-1,3-oxazol-4-one
Synonimy
Ordinator, LD-3394, N-Ethylpemoline, 5-Phenyl-2-ethylamino-4-oxazolinone, 5-Phenyl-2-(ethylimino)-4-oxazolidone, 2-(Ethylamino)-5-phenyl-2-oxazolin-4-one, 2-(ethylamino)-5-phenyl-1,3-oxazol-4-one
CAS Number
15302-16-6
Forma:
Biały proszek
Waga molekularna.
204.23 g/mol
Melting Point/temperatura topnienia/punkt topnienia
147-148°C
Molecular Formula
C12H12N2O2
Działanie jako lek przeciwko demencji, ADHD,ADD, ograniczający łaknienie.(lata 1970 -1990).
Czas działania 6 godzin, czy stosować harm reduction oczywiście, czy robić badania na wątrobę i krew oczywiście jak przy każdym syntetyku i wielu ziołach.
Sposób użycia doustnie, niektórzy walą w nos nie wiem po co.Rozpuszcza się w alkoholu, biodostepnosc doustna wynosi 62 do 72%.
Dawkowanie 10mg co 6 godzin,niektórzy 30 do 40mg dawkują ja tylko raz tak zrobiłam nieco jakby więcej serotoniny.
Odczucie moje subiektywne wzrost koncentracji i jednocześnie relaks w dawce 10mg. Jednakże wgrywalo się koło miesiąca w dawce 10mg x2 dziennie. Po miesiącu zauważyłam efekty oczywiście nie są jakieś spektakularne. Jednocześnie dla mnie akurat jako nootrop,działa też jako niespecyficzny NDRA.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 9378 / 1825 / 0
@AnnaS
Wydaje mi się, że to do tego działu:

oksazole-piperazyny.html
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2966 / 1601 / 35
@Stteetart właśnie może być tu i tu ponieważ nawet lek Ordinator ma udowodnione badanie nootropowe. Należy oczywiście do rodziny przez Ciebie wspomnianej.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 75 / 22 / 0
NIE CHCĘ studzić entuzjazmu ale ta substancja to nootrop o typowo stymulującym efekcie, i powinien być widoczny tylko po zalogowaniu.
  • 28 / 3 / 0
@Anna S Pytanie stosowałaś ten fenozolon czy on dobrze znosi senność i czy długo stosowałaś i czy z innymi lekami czy sam. Czy badałaś wątrobę i czy wyniki były niepokojące. Jest to pochodna pemoliny a zdarzały się przypadki mocnego uszkodzenia wątroby przy użyciu pemoliny. Szukałem po internecie i w angielskich źródłach mało ale jeśli się poszuka we francuskim lub włoskim to wyskoczy coś więcej np zgodnie z producentem albo ktokolwiek za ten lek był odpowiedzialny dawkowanie jest od 20 do 30 mg na dobę w podzielonych dawkach i z tego co sprawdziłem to jeśli chodzi o interakcje no to wiadomo że z inhibitorami MAO nie można ale oprócz tego nie można z Guanetydyną. W skutkach ubocznych no to podobne do stymulantów tachykardia, bezsenność itp ale o wątrobie nic nie było. We francuskich i włoskich to używałem tłumacza więc to nie jest to samo co osoba która zna te języki no ale zawsze coś tam przetłumaczy.
  • 2966 / 1601 / 35
Nie atakuje wątroby ani nie jest mutagenny 13 białek było badanych przez zespoły badawcze i nie wiąże się oznacza to brak działania toksycznego.Jednoczesnie nie mówię o dawkach powyżej 200mg .ale dawki 10-20mg akurat ekstra.
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.