Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 335 / 101 / 2
Zjadłem 100 mg i nie poczułem za dużo. Lekkie otumanienie i zamułka. Rekreacyjnie gorzej to wypada od benzo.
  • 61 / 5 / 0
Tego się używa do czegoś innego niż usypiania koni na amen?
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 810 / 189 / 0
Wyszukiwarka na prawdę nie gryzie. Odpowiadając równie leniwie - tak.
  • 21 / 3 / 0
Po luminalu czułem się struty. Nie polecam
  • 5785 / 1185 / 43
Kiedyś zapodałem to w dawce 200mg dożylnie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 810 / 189 / 0
@london5
Jest w tym coś klonopodobnego?
Na Wikipedii tak pisze.
  • 5785 / 1185 / 43
Tak, bardzo podobne.
Okres półtrwania tego to prawie 100 godzin.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 359 / 98 / 0
Zarzuciłem ponad 30 minut temu 300 mg fenobarbitalu i 2 mg alpry. Już czuję rozluźnienie, oczy lekko się przymykają. Jak dla mnie benzo to cienizna, pewnie przez giga tolerkę, ale hej czy tolerka na benzo i barbi nie jest wspólna? Elvis po tym się przekręcił, dla mnie fajny sprzęt.

Poprawka, w przeciągu godziny poszło równe 10 mg alpry, bo tolerka blokuje, ale synergia jest podobno potężna, do tego dwa browce i 75 mg baclofenu. Trochę dirty mix, ale czego nie robi się dla nauki. Barituranu w życiu bym nie dorzucił bo to przejażdżka na długie godziny, a aż takim wariatem nie jestem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.