Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 99 / 2
Zjadłem 100 mg i nie poczułem za dużo. Lekkie otumanienie i zamułka. Rekreacyjnie gorzej to wypada od benzo.
  • 61 / 5 / 0
Tego się używa do czegoś innego niż usypiania koni na amen?
  • 740 / 169 / 0
Wyszukiwarka na prawdę nie gryzie. Odpowiadając równie leniwie - tak.
  • 20 / 3 / 0
Po luminalu czułem się struty. Nie polecam
  • 5774 / 1181 / 43
Kiedyś zapodałem to w dawce 200mg dożylnie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 740 / 169 / 0
@london5
Jest w tym coś klonopodobnego?
Na Wikipedii tak pisze.
  • 5774 / 1181 / 43
Tak, bardzo podobne.
Okres półtrwania tego to prawie 100 godzin.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.