Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1784 / 242 / 0
Dobry sposób na uszkodzeni wątroby, lekiem który zaostał zaprojektowany tak żeby sie nie dalo się go ćpać.

Metabolizm Elvanse zależy od stanu waszej wątroby i organizmu u jednych bedzie lepszy u innych gorszy:) 500+mg to zdecydowanie za dużo.
  • 1069 / 303 / 2
@deadmau5 @nCuX dlatego dodałem:
to nie jest lek do ćpania absolutnie i dokładnie o to właśnie w tym wszystkim chodzi, o bezpieczeństwo odnośnie nadużywania względem MPH.
:)
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4 / / 0
Takie pytanko do osób które mają porównanie z MPH (concerta). Czy elvanse jest w stanie bardziej wpłynąć na anhedonie i odczuwanie przyjemności z codziennych obowiązków, interakcji z ludźmi itd?

Concerta działa u mnie na plus jeśli chodzi o energię, motywację, ale jest to rodzaj takiej "pustej energii", tak samo w interakcjach z ludźmi zauważyłem że często jestem podirytowany, nie chce mi się prowadzić z kimś miłej rozmowy i czuje niechęć do kontaktów społecznych (brał przyjemności z rozmowy i w ogóle niechęć i obojętność do rozmów)

W przypadku anhedonii i odczuwania przyjemności świetnie zadziałała na mnie seleginina w dawce 5 mg - stąd trop mojego psychiatry żeby spróbować z elvanse (bo sele częściowo metabolizuje się do meta amfetaminy)

Więc pytanko do was, czy po elvanse też czujecie się tak jak po concercie/Medi itd jak robot, (puste odczucie motywacji i energii) czy jednak ma ona większy potencjał w kwestii anhedonii i odczuwania przyjemności? Też czytałem, że ma delikatne powinowactwo do serotoniny i jest delikatnym inhibitorem Mao, więc jestem ciekawy waszych odczuć i porównania do MPH.
  • 1069 / 303 / 2
@Lucek1990 Anhedonia nie wynika z niedoboru dop w płacie przedczołowym - na co głównie obydwa leki wpływają, gdyż taka jest właśnie geneza ADHD/ADD. IMO nie tędy droga, marnotrawco pieniędzy, zdrowia (obydwa leki wpływają na stres oksydacyjny) i przede wszystkim czasu.
  • 4 / / 0
Tak, ale ja mam adhd i oprócz tego anhedonię :)

Zatem jaka powinna być wg. Ciebie droga ?
Przetestowałem naprawdę sporo leków i ze wszystkich to właśnie seleginina zadziałała najlepiej - zresztą z tego co widziałem, u innych użytkowników tego forum było podobnie. (szczególnie u tych, którzy przerobili już naprawdę sporo środków i nic nie pomagało)

To była sugestia lekarza i jego propozycja, jestem ciekawy Twojej optyki - jeśli mógłbym prosić to napisz konkretnie jaka wg. Ciebie może być przyczyna anhedonii (pod kątem neuroprzekaźników ofc) i jakie konkretnie środki (leki) mogą tutaj pomóc.
  • 193 / 65 / 2
@Lucek1990 selegilina w zbyt małym stopniu metabolizuje sie do amfetamin aby cokolwiek zrobiła, wiec watpie, że twoja anhedonia ma cokolwiek wspólnego z amfetaminami. przyjmując 5mg sele e0d generuje sie w ciagu doby max 1mg łacznych metabolitów amfetaminowych - jest to skrajnie mało. Co do anhedonii - jeżeli selegilina działa to myśle, że odpowiednim wyborem byłoby trzymanie sie jej, jednakże nie jestem specem od tego i wolałbym aby @Merx udzielił na to odpowiedzi. Zdecydowanie wieksza wiedze posiada na te tematy.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1069 / 303 / 2
@Lucek1990 bez przeprowadzonego wywiadu medycznego nie będę próbował nawet Ci doradzać w jakikolwiek sposób, etyka i rozum mi na to nie pozwalają, wybacz. Niestety nie mam czasu zadawać Tobie aktualnie 50 pytań, skierować na badania których zapewne i tak nie wykonasz, bo może 3 na 10 osób które skierowałem na badania je wykonały z tego forum, ale jak mi ładnie napiszesz całą historię leczenia na PW to wtedy Ci odpowiem, wybacz, ale jestem realistą i potrzebuję danych, aby coś stwierdzić na jakiś temat.
  • 52 / 3 / 0
Kurcze nie wiedziałem,że ten lek jest już dostępny w Polsce.
Muszę iść do doktorka zapytać.[Medikinet IR 10 mg wypisywał normalnie od ręki dostawałem, to tutaj pewnie będzie to samo. Tylko cena trochę z dupy. ~300 zł. 😐
  • 1069 / 303 / 2
@CiuciuWarrior pamiętaj, ze lek jest dostępny wylacznie na RPZ poki co, wiec taka recepte moze wypisac tylko specjalista - byle jaki wazne, zeby mial specjalizacje, trwaja prace na wdrozenie go do grupy RPW, zakladam ze bedzie to czerwiec br.
  • 52 / 3 / 0
RPZ... To poczekam aż przeskoczy do RPW, bo nie zamierzam tracić czasu i pieniędzy na dodatkowe wizyty. Wątpię, żeby ten lek mnie jakkolwiek czymś zaskoczył, poza ceną, bo dawka w tabletce to jakiś microdosing bardziej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...