Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9304 / 1809 / 2
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 47 / 2 / 0
Powiedzcie mi, czy niketamid jest już wycofany z obrotu? Czy jeszcze idzie go gdzieś dostać?

A drugie pytanie, czy nootropil i pseudoefedryna lub efedryna może zrobić kuku w głowie, czy vice versa może wspomóc proces myślowy?
  • 163 / 5 / 0
Nie spleśniał. A mieszanie pira z kofeiną jest okej?

note - scalone /Hash_Oil

Glucardiamid mam, tam jest bodajże niketamid
  • 5 / / 0
Witam, przejrzałem ostatnio kilkanaście stron tematu, bo szukam czegoś lekkiego/legalnego na podkręcenie głowy, nauka, przyswajalność wiedzy, ogólnie myślenie itd. bez wchodzenia w szczegóły. W jakimś poście ktoś zamieścił w spoilerze wybrane posty i tam ktoś wypowiadał się na temat gotowego mixu noopeptil max w kapsach. No i tutaj się pojawia moje pytanie, czy jest to coś warte? Coś mi podpowiada, że lepiej bym na tym wyszedł kupując osobno przykładowo taki noopept+cholinę w prochu. Mimo to, chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. Może to jakiś banał, sądząc po wiedzy niektórych tutaj osób.. no, ale kto pyta.. ten pyta ^^
  • 0 / / 0
A drugie pytanie, czy nootropil i pseudoefedryna lub efedryna może zrobić kuku w głowie, czy vice versa może wspomóc proces myślowy?
Zdecydowanie korzystniej wyjdzie Ci połączenie nootropilu z kofeiną + l-theanina. Z tego co się orientuje to jest wśród polskich vendorów taki gotowy stack kofeina plus l-theanina. Dodałbym jeszcze Hupercynę A jako konsolidator pamięci i wsparcie dla Piracetamu pod względem choliny.

Jeżeli Twoim głównym założeniem jest poprawa koncentracji/motywacji do nauki to zastanów się nad zakupem Modafinilu, Modalertu lub jeżeli już miałbym polecić coś mniej "komercyjnego" to Ladasten (Bromante) ;).
Poprawiono formatowanie./pletz
  • 5 / / 0
29 listopada 2017OomAmee pisze:
To działa tak, że masz w liściach tej herbaty substancje na których nam zależy. Ale są w nich też substancje neutralizujące działanie tych pierwszych. Roślina na swoje potrzeby używa jednych i drugich jako mechanizm regulujący.
One się różnią chemicznie, więc różnie czasowo reagują na proces parzenia. Pierwsze uwalniają się te pożądane, a te neutralizujące potem. Więc za długie parzenie osłabia te pierwsze.
Prawdę mówiąc liczyłem na bardziej szczegółowy opis co i jak, bo tyle to wiem. Czy te związki, na których nam należy, to tylko kofeina i l-teanina? Czy działanie neutralizujące dotyczy obu tych związków (i ew. innych, które są dla nas pożądane)? Czy np. długie parzenie sprawia, że l-teaniny w herbacie jest więcej, czy dłuższe parzenie nie ma sensu? I czy chodzi tylko o działanie neutralizujące, czy te substancje, na których nam NIE zależy, mają jakiś negatywny wpływ na organizm (bo było powiedziane "syf", więc się zastanawiam)?
  • 9304 / 1809 / 2
A temat na dzis to fagocyty i makrofagi a dopamina.
Zapraszam do zalacznika:)

[mention]AnnaS[/mention]

I od razu ziolko stymulujace fagocytoze.
Doskonale na zime i jesien z bardzo duza pula witaminowa.
W razie suplementacji OBOWIAZKOWO uzupelniamy potas.
Czarny bez dziala napotnie lepiej niz apapy czy inne smieci z apteki. :-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
  • 174 / 17 / 0
Praktycznie zawsze lepiej wyjdziesz finansowo kupując osobno składniki.
Rzeczy już poważone i popakowane w kapsułki, kosztują zazwyczaj sporo drożej. Co dość logiczne jest, bo ktoś tam jakiś nakład pracy swojej, czy maszynowej musi sobie zrekompensować. Jednak przebitki cenowe z tego tytułu są moim zdaniem nieracjonalnie duże.

Ja leniwy jestem, więc taką mam zasadę, że jak składnik jest do pobrania osobno/pojedynczy, to spoko, zważę i pobiorę, przeważnie roztworem.
Ale jak trzeba zmieszać kilka rzeczy w odpowiednich proporcjach, to walić to i kupuję gotowe kapsułki.

Co do produktów, z kategorii gotowe mieszanki.
Do niedawna używałem coś takiego jak Noopept RX. Mieszanka noopeptu, choliny plus innych wspomagaczy całego tego procesu robienia z człeka supermena :) Opinii nie mam szczególnie dobrej, być może niesprawiedliwie, bo spodziewałem się nie wiadomo czego. I być może dla Ciebie, jak szukasz coś "lekkiego", będzie w sam raz. Poczytaj opinie w necie, ogólnie ludzie to chwalą.

Od niedawna testuję nowy wynalazek - Modafy to się nazywa.
Drogie cholerstwo ale jak na razie uważam, że warte każdej złotówki. Muszę zobaczyć, jak długoterminowo to się sprawdza. Ale pierwsze tygodnie używania mnie - "weterana" noopeptu - pozytywnie zaskoczyły. Dla mnie idealne połączenie skupienia, motywacji, energii i nastroju.
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 9304 / 1809 / 2
Co siedzi w tym modafy?
Btw troche sie sklad rozni w dwoch miejscach.
Po PL jest jeden opis nizej drugi.
Najgorsze- nie ma form witamin...
Witamina b12 ma bardzo niska biodostepnosc.
Ja za podobny zestaw witamin b (30tabs) zaplacilem 12 zl.

Zwykla b12 jest bezsensu. Dopiero ktoras z powyzszych form ma sens, choc i tak spozycie doustne b12 to ok 1-3% przyswajalnosci.

Wszystkie w dosc dobrej formie np-b12 to metylo lub cyjano kobalamina.

Za 100gr guarany zaplacilem w okolicach 10zl.
30 torebek green tea to 5zl

Do tego w szafce z takich biezacych supli to
Dwuwinian choliny 20zl 100gr
Lecytyna slonecznikowa --/cut/--

I pare ziol. Moj zestaw zamknal sie (bez lecytyny i ziol) zamknal sie w 50zl. A planuje, ze wystarczy na ok 6tyg a potem dokupie tylko wit B:)

;/ /blackgoku
Wchodzić i głosować
  • 174 / 17 / 0
Nie wiem, jakie składy widziałeś.
W moim siedzi to:

Alpha GPC (400mg) - poprawia uwagę i pamięć oraz stymuluje produkcje hormonu wzrostu.
L-Teanina (300mg) – wspomaga pamięć i umiejętność skupienia się. Ponadto uspokaja i redukuje negatywne efekty spożywania kofeiny.
Guarana (150mg) – Źródło kofeiny, wspomaga koncentrację, zmniejsza okres zmęczenia po wysiłku I wspomaga pamięć krótkotrwałą.
Phosphatidylserine (200mg) – Niezbędny w regulacji pracy komórek nerwowych, umożliwia zapamiętywanie większej ilość informacji.
Lion's Mane (150mg) – pochodzący z Chin grzyb uznawany za jeden z najlepszych naturalnych nootropów wspomagających procesy poznawcze.

Pełen skład ze strony producenta po angielsku:

Vitamin B12 10µg (RDA 1000%)
Vitamin B3 32mg (RDA 200%)
Vitamin B6 5mg (RDA 357%)
Alpha GPC 50% 400mg
L-Theanine 300mg
Phosphatidylserine 20% 200mg
Guarana 150mg
Caffeine 150mg
Lions Mane 150mg
COQ10 50mg
Black Pepper Extract (Piperine) 6mg
Ceterum censeo Roseum delendam esse
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.