Nie jestem w stanie podać Ci jakiejś drogi diagnostycznej, zacznij od lekarza rodzinnego i żebraj o badania. Może tarczyca?
NSI-189 działa antydepresyjnie! Prokognitywnie chyba też, choć rażą mnie jakieś fleszbeki z przeszłości w najmniej spodziewanym momencie. Przy za dużej dawce mocno trzęsie, 2x5mg póki co leci. Po riserczu uznałem, że suni nie dołączy do stawki, ponoć lepiej go brać doraźnie (najlepszy do nauki), niż stale. IDRA jest dobra na ciąg
Pewnie będzie hejt, ale napisać można. Dobra pokolei.
Od 2,5-3tyg lecę:
1 tydz 12 gr tauryny (po każdym posiłku 3gr)
2 tydz 9 gr 3 posiłki po 3 gr plus przed snem 0,5gr inozytolu i co 2 dni 50-70 mg Hexenu (pięknie usypia)
3tydz 3-4 gr tauryny i inozytol
No i sen jest, ale zero w nim regeneracji.
3-4godz i pobudka.
A od wczoraj od 07.00 bezsenność.
W diecie dużo wapnia plus wody zmineralizowane z głównie wapniem, plus b1 b2 b4 B6 b12 i foliowy.
I do tego 2x 2tab asparginu
1x1 potazek
Po serotonine pozostało wspomnienie... :|
Gaba jest ok, ale nadal to system bardziej czuwania.
Melatonina jest od snu...
Na plus zaliczam poprawę metabolizmu...
--------------/scalono/--------------------
Od razu zaznaczam wdrożono plan naprawczy ginkgo, bacopa cynk.
Tauryna z rana
Ginkgo 2-3 h później
Bacopa 2-3 po ginkgo
Cynk jutro określenie, ale chyba rano.
Melatonina na sen.
scalono - neurobiolog
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
04 września 2017BluszczykKurdybanek pisze: Jestem nonstop zmęczony. Nic mi sie nie chce. I pisze to tutaj dlatego żebyście pomogli mi znaleźć przyczynę, bo ja nie jestem w stanie tego zrobic, z tego względu ze uważam swój tryb zycia za niemal idealny. Regularnie uprawiam sport, odżywiam sie naprawdę dobrze, jedyne co robie "złego" to słodzenie herbaty i zjedzenie czasem czegoś słodkiego. Nie ćpam. Zdarzy mi sie zajarac raz dwa miesiace i zjesc jakieś grzyby raz do roku. alkohol okazjonalnie, maksymalnie raz na dwa tygodnie i jak juz to na ogol jedno wino i koniec. Nie pale szlugów. Jestem aktywny intelektualnie, duzo czytam, ucze sie, medytuje. Od jakiegoś czasu praktykuje tak popularny na forum nofap.
Jak widzicie wszystko pięknie, wiele osób bezskutecznie dąży do takiego trybu zycia mając nadzieje ze staną sie chodząca dopaminą. Ja niestety muszę sie do wszystkiego zmuszać, walkę z prokrastynacją zaczynam od samego rana. Jeśli sie nie zmuszę do czegoś to bede cały dzien oglądał tv. Zamiast tryskać energią mam nastroj raczej stateczny - ani przygnębienia ani charyzmy, takie kurwa nic. Niby czuje sie swietnie ale gdyby zniknęła presja którą sam sobie stworzyłem to najpewniej zrezygnowałbym z robienia czegokolwiek i leżał cały dzien na łożku. Macie jakieś sugestie o co moze chodzić?
Tu sprawa jest poważniejsza niz Ci się wydaje, wiec skończ gledzic...
post2629435.html?hilit=Enzymami#p2629435
Od jakiegoś czasu stosuję suplemetnację, by polepszyć swój stan po 2 i poł roku sporadycznym/weekendowym zarzucaniu różnych piguł głównie na MDMA, ponadto beta-ketonach, fuki, ketaminy. Mam pytanie co mogę jeszcze dodać do tych suplementów, by mózg powrócił do pierwotnego stanu. To jest pierwsza sprawa.
Druga sprawa to polepszenie pracy mózgu głównie pod kątem procesów poznawczych, lepszego zapamiętywania i koncentracji. Mam z tym trudności pewnie ze względu na 2,5 roczne ćpanie. Ponadto zależy mi na zminimalizaowaniu stresu. Przez stres mam problemy w codziennym życiu np. w rozmowach z innymi jestem trochę zamknięty w sobie.
Suplementy jakie stosuję:
- kompleks witamin z grupy B (codziennie rano wraz z posiłkiem)
- witamina C lewoskrętna (codziennie rano po posiłku 1gr)
- Omega 3 (codziennie rano po posiłku i po obiedzie razem 360mg EPA i 240mg DHA)
- cytrynian magnezu (codziennie rano po posiłku i przed snem razem 700mg)
- cynk (codziennie po obiedzie 11 mg jonów magnezu)
- Ashwaganha (codziennie rano po posiłku 450mg)
- Gotu Kola (codziennie rano po posiłku i po obiedzie razem 870mg)
- garść orzechów włoskich (codziennie)
- dieta nie zawsze zrównoważona ze względu na brak czasu, ale staram się w miarę dobrze odżywiać.
- herbata zielona
- kawa, guarana (przed pracą i w pracy)
- herbata z czystku i zmielone nasiona ostropestu plamistego w celu detoksykacji
Dodatkowo stosuję od 2 miesięcy noopept, ale pozytywnych efektów raczej nie widzę. Tylko lekka zamuła, więc nie widzę sensu dalszego suplementowania. Być może jak zaprzestanę totalnie brać dragi to pojawią sie pozytywne efekty? Stosowałem również phenylopiracetam i sunifiram. Po fenylopiracetamie tylko zamuła i brak abstrakcyjnego myślenia. Po sunifiramie odczuwałem pozytywne efekty - poprawa nastroju, delikatnie lepsze zapamiętywanie, łatwiejsze nawiązywanie rozmów z innymi. Niestety jest to środek doraźny, a potrzebuję czegoś by dłużej działało.
Myślę nad wprowadzeniem do suplementacji 5-HTP?
Przeniosłem do tematu zbiorczego - neurobiolog
---/scalono/---
BTW ciekawy mix.. Levodopa z imao-a..
Ciesz, się ze kontaktujesz.
scaliłem - neurobiolog
--poprawiłem--
Zwróć uwagę na to jak przyswajają się poszczególne witaminy i minerały. Vit C rozpuszcza się w wodzie więc lepiej ją stosować w dłuższym odstępie od posiłków.
Nie cytuj całości długiego tekstu. Użyj funkcji mention zwracając się do kogoś - neurobiolog
Nigdy nic nie brałem - dragów, alko piwo raz na 2 m-ce, obecnie od 3 tygodni papieros dziennie (wcześniej nic). Brałem swego czasu Noopept i Piracetam (bez odczucia pozytywów przez ok 5-6 mies) Mam obecnie trudny okres w życiu, dużo stresu w pracy, rozstanie z dziewczyną, do tego siłownia i okres redukcji, jakie mam objawy? Stres, melancholia, prokrastynacja, ahedonia, spadek libido, kompulsywna masturbacja, rozmyślanie co poszło nie tak albo co mogłem zrobić inaczej, brak apetytu, brak humoru, w zasadzie albo czuję się chu..wo albo nic nie czuję, nie mogę spać.
Mam w planach otworzyć 1-2 firmy, więc potrzebuję mobilizacji, energii, pokonania prokrastynacji i ahedonii, dodatkowo jestem introwertykiem, który przy znajomych jest duszą towarzystwa, ale przy obcych cichą pizdą - chcę się zmienić - wiem że mogę bo nawet teraz jak próbuję się zmienić to dobrze mi wychodzą kontakty z nowymi ludźmi - ale chcę też przełamać nieśmiałość, zwiększyć pewność siebie. Poprawić zdolności intelekutalane - ogólnie doping mózgu - coś co działa. Utrzymać redukcję masy ciała. Ogólnie wiele rzeczy , ale może pomożecie.
Robiłem badania krwi i moczu, są ok, chcę zrobić badania hormonalne - bo przy długiej redukcji mógł mi się rozregulować układ hormonalny, bo czuję się inaczej ;/
Nie chce brać mocnych środków ani rozregulować sobie organizmu, rozwalić neuroprzekaźników (dopamina, serotonina, noradrenalina) dlatego podrzucę listę rzeczy które biorę pod uwagę:
SYNEFRYNA, Phenibut HCL, Adrafinil, OXIRACETAM, Phenylpiracetam (Carphedon), DHEA Dehydroepiandrosteron, 5-HTP, TeaCrine / Theacrine, HORNY GOAT weed, NOOPEPT, PRAMIRACETAM, FASORACETAM, HORDENINA HCL Hordenine HCL, Yohimbine, PEA, L-TRYPTOFAN l-tryptophan, ALPHA GPC, MELATONINA, AMP CITRATE, Aniracetam, Sulbutiamina, Rhodiola Rosea (Salidroside 3%), Tribulus Terrestris(60 % Saponis), L-DOPA 99%, Ashwagandha (5%), Phenylpiracetam, CDP Cholina (Cytykolina), Hydrafinil (9-fluorenol), Bacopa Monnieri, Centrofenoksyna, DMAE, Huperzine-A,
Poprawiłem czytelność - neurobiolog
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.