Takie skoki wiem że nie są dobre bo prowadzą znowu do uzależnienia.
Ale depresja gdy się jest bez niczego jest totalnie powalająca. Do leków nie chce wracać. Ciężko to jednak przegryzc do zera te uzależnienia.
Nie wiem ile psychika będzie się regenerowac ale nie wiem jak się odkręcić od tego błędnego koła gdy po odstawieniu wraca się na weekendy żeby przez chwilę poczuć coś. Tu już nie chodzi o samą kodeinę, bo mógłbym wziąć coś innego.
Chodzi o nawroty.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Odpuść sobie kodeinę i lepiej bierz umiarkowane dawki DXM + validol
Jak masz opcje to spróbuj te memantyne od magika dostać argumentując że neurolog ci tłumaczył o jakiejś glutaminie po odstawieniu opio/benzo i ten lek reguluje glutaminę hamując lęki a dodatkowo podobno jest sprawdzany jako stabilizator nastroju czy pomoc w uzaleznieniach.
Ale kazał zapytać twojego psychiatrę bo lepiej cie zna i mimo że lek bezpieczny w porównaniu choćby do pregabaliny to najlepiej żebyście razem ustalili to podejście.
Wyszedłem z pregi, opio i alkoholu dzięki temu i trzymam sie lepiej niż kiedykolwiek a lek jest tani + skuteczny dla politoksy
Nie chce wracać do codziennego zażywania leków ale zapytam o to swojego lekarza który pomogl mi wyjść co o tym myśli. Tak wyskok z kodeina to był błąd, nie chce znowu wchodzić w jakieś dodatkowe skręty bo podejrzewam że uzależnie fizyczne przy opio mogłoby szybko wrócić.
marihuana lecznicza z CBD bardzo pomaga ale to są drogie rzeczy i no podejrzewam że ta glutamina mi tak męczy organizm. Sprawdze sam DXM. Tylko jaka dawkę zażyć żeby była skuteczna a nie odurzająca. Taki test bym zrobił przed memantyna ewentualnie zanim pogadam że swoim mengele.
@edit: mam jeszcze spamilan paczkę ewentualnie mogę zażywac też ale to tylko tłumi skutki tej glutaminy więc w sumie faktycznie zażycie tych antagonistów może być lepsze bo też nie chce sobie organizmu uszkodzić ta glutamina. Muszę się zagłębić bardziej w literature tego bo tak zasadniczo to nie mam pojęcia o wydzielaniu tej glutaminy po odstawieniu pregi
DXM w dawkach 45-90mg wystarczy.
Zaznaczę tylko że memantyna w odróżnieniu do deksa właśnie nie odurza tak, działa wiele godzin dłużej, taniej wychodzi.
Przy DXM o wiele słabiej hamował glutaminian mam wrażenie przy czym sam kaszlak lubi nerwy podkręcić nie raz co sie mija z celem. Ale jest w budowie opioidem i świetnie zalecza depresje poopioidową.
Tak DXM to byłby tylko test zanim kupię wizytę i wydam pieniądze u mengele. Nie chcę efektu odurzającego więc masz rację że lepsza będzie memantyna.
Przez jakiś czas zażywać ta memantyne i jakie będą skutki jej odstawienia?
Tak zapytam. Jeżeli masz depresję i lęki dlaczego nie chcesz brać leków? Myślisz że to depresja po odstawienna i sama minie ?
3 rszy próbowałem lecznie ssri paroksetyna potem wenlafaksyna i pregabalina. Niezależnie od efektów bilans zawsze był dla mnie ujemny i chciałem je odstawiać.
Po odstawieniu mózg wraca do innego myślenia, bez leków.
Myślę że pokonam depresję bez farmakoterapii bo nie przyniosła trwałych efektów, a bycie na lekach jest sztuczne i kastrujace emocje i penisa.
scalono - WRB
26 kwietnia 2023techniczny pisze: @pomasujplecki
Jak masz opcje to spróbuj te memantyne od magika dostać
Napisz mi w jaki sposób ją dawkować, ile razy dziennie i jaka dawka dobowa żeby lek działał. Jutro idę do apteki liczę że to będzie panaceum na obecny moment.
Przyznam że po tych 2 tygodniach miałem dwudniowy nawrót narkotyczny z pregabalina 2g i kodeina 720. Zajebiście odzylem psychicznie ale teraz powrót do rzeczywistości, podejrzewam że będę czuł objawy fizyczne i ten glutaminian napewno będzie mnie męczył..
I teraz tak : jaka dawka jak wyżej ile razy dziennie, jak długo brać ta memantyne przy moich dolegliwościach.
Czy odstawienie memantyny będzie trudne? Na jakie skutki uboczne mam się przygotować? (Wiem jest w ulotce nie jestem debilem, lek jednak będzie stosowany w innym celu niż zalecanym tego leku).
Jaką dawkę maksymalna mogę zażyć gdybym nie odczuwal poprawy.
Przeczytałem że po leku może pojawić się ból głowy i splatanie - jak te skutki uboczne mogą być widziane przez osoby trzecie?
P.S lek działa lekko antagonistycznie na receptory nikotynowe, akurat mam ochotę rzucić teraz papierosy.
@techniczny dzięki za pomoc z góry, dobrze że się znasz na rzeczy
Schodzę z alpry i kody pregabą w dużych dawkach. Wczoraj wziąłem troszke, no może troszke za dużo bupropionu donosowo. Po wyjściu z terapii zaczęło mnie mocno kłuć w sercu, aż musiałem ukucnąć. Nie dałem rady przejść kilku metrów. Nie wiem czy serce dostało wycisk od kody, czy to nerwobóle, których nie przykyrwa alpra czy też działanie bupropionu.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.