...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 129 / 199 / 0
Duże dawki dziurawca/ ekstraktu z dziurawca jako że pełnią funkcję inhibitora monoaminooksydazy tak między innymi(dziurawiec ma dużo szersze spektrum działania tak naprawdę), potrafią wchodzić w dość nieprzewidywalne interakcje z substancjami wpływającymi na serotoninę ( i dopaminę również), nie znaczy to że łączyć nie można bo się od razu wykorkuje, ale trzeba to robić z dużą ostrożnością, no i dziurawiec działa fotouczulająco co też warto uwzględnić planując kurację z jego udziałem.
Wiem że z zasady zioła traktujemy jako słabe i niegroźne, ale jak się pomyśli o tym ile narkotyków to rośliny lub wywodzi się od roślin to nastawienie powinno się zmienić, a akurat do dziurawca szczególnie w miksach należy podchodzić z sporą dozą ostrożności aby zamiast pomóc sobie nie zaszkodzić.
Tak jak Dorian napisał, ma to sens przy pełnej odstawce, a z miksami to serio z rozsądkiem i jak już to zaczynając od małych dawek i uważnie obserwując co się dzieje.
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 358 / 35 / 6
ostatnio linkami tylko się posiłuje , coby nikt mi nie zarzucał " pierdolenia od rzeczy " ... :huh:
http://www.5htp5-htp.com/

a tutaj temat o 5htp
htp-hydroksytryptofan-t43587.html
  • 1857 / 66 / 80
To lepiej dać sobie spokój z tym dziurawcem niż go bez sensu w siebie ładować i ryzykować lipne interakcje. Jeżeli ktoś myśli na serio o detoksie to proponuję zerwać z narkomańską logiką że gównem X zalecze negatywne efekty powstałe w wyniku syfu Y. Przechodziłem przez to, to tak nie działa.
  • 779 / 45 / 0
Od jutra detox bo jestem zmuszony do tego. Zajebałem dużą ilość benzo+opio dziś na pożegnanie (ja pierdole) więc Roki od jutra do dzieła :D
  • 769 / 18 / 0
Od jutra, pewnie. Wszyscy w ciebie wierzymy.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 779 / 45 / 0
Dobra żartowałem, od lata.
  • 4807 / 266 / 0
Od lata którego roku?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 779 / 45 / 0
Od roku przestępnego , chyba tego.
  • 16 / 1 / 0
Ile trwa średnio dojście do siebie po odstawieniu stimów? (amfa i rc). Mój ostatni 3 tygodniowy ciąg dał mi tak w dupę że nie na oczy nie widzę, okrutna depresja, ciągle DOM, sen i jedzenie. Wiem że wątek się zapewne przewijał a odpowiedź to "zależy od człowieka". Mój dobry kumpel po pół roku walenia metamfetaminy i koksu mówił że najgorsza faza zombie trwała u niego 2 tygodnie a potem to już z górki. Jak to z tym do końca jest? Moja historia paplania się w tym gównie zaczęła się w styczniu 2015, niewinne ładowanie paki w nocy albo w pracy skończyło się przez rok na ciągach liczonych w tygodniach. ;/ Co za syf. Chodzę do psychiatry który daje przepisuje mi fevarin (na OCD, bo to głównie powód brania przeze mnie stimów). Czasami zastanawiam się czy ta kuracja to dobry pomysł by na odstawieniu brać leki SSRI. Ktoś coś powie?
  • 858 / 50 / 0
Po 4-5 dniach będziesz codziennie czuł się już tylko lepiej :)
Dużo jedz, dużo śpij, dawaj sobie różne przyjemności (słodycze, seks). Branie SSRI na schodzeniu ze stimów to bardzo dobry pomysł, branie stimów podczas brania SSRI to słaby pomysł. Zaciśnij zwieracz i przetrzymaj pierwsze 4 dni i potem już będzie z górki :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.