Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 227 / 76 / 0
W sumie można tak określić każdy narkotyk w formie krystalicznej heh, ale z obserwacji zauważyłem że na północy Polski określa się tak mefedron/wszystkie bk a na południu(np. w śląsku) mówi się tak na metę.
Sam to zaobserwowałem taką zależność mieszkając za granicą na hotelach pracowniczych wśród Polaków z różnych stron.
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1179 / 43
Jak ktoś mi mówi - kryształ, to pierwsze co mi się z tym kojarzy to jakiś bliżej nie znany betaketon, 3cmc, 3cec,4-HMC (metkatynon) etc.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2535 / 594 / 0
@Mefistofeles1945 Na odwrót.4CMC to klefedron a 3CMC to metaklefedron.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1245 / 314 / 12
Kryształy to obecnie najpopularniejsze stymulanty, kazdy pierwszy lepszy diler ma je w asortymencie. Można je żreć, wciągać a niektóre nawet palić i wstrzykiwać. Dostępne w różnych kolorach i smakach. Ciężko je z czymkolwiek pomylić bo strzelają pod karta trochę jak strzelające cukierki do buzi.

Generalnie nie wnikać mordeczki co to jest - ważne, ze kryształ dybie!
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3433 / 714 / 9
Jest taka dziedzina nauki - krystalografia. Może tam powinniście szukać odpowiedzi.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2394 / 653 / 0
Generalnie - Na zachodzie Polski szczególnie w Zielonej Górze która jawi się jako zagłębie tego specyfiku: Kryształ mówi się na metaamfetaminę.
Centralna Polska włączając w to , trochę południowej już ma inaczej..... Pod kryptonimem "kryształ" kryje się bliżej nie określony Beta-keton zazwyczaj.
A jak jest na wschodzie i w stolicy- nie wiem bo tam nie bywam ostanimi czasy ;P - ale sam jestem ciekaw

a jak chcesz wiedzieć z definicji czym jest kryształ dosłownie to na wikipedie zapraszam
  • 53 / 7 / 0
Tu są wszystkie zawarte
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2394 / 653 / 0
Nieprzeczytany post autor: WujekMorda »
Chyba kurde chrzszczone kosmitów że taki zajebisty glow mają xD
  • 11 / / 0
Nie wiem co lata teraz w Poznaniu i okolicach, z wyglądu przypomina szkło, zależy co się trafi albo większe kawałki albo mniejsze - strasznie zapycha nos, spływ charakterystyczny dla ketonów, ostry, chodź "brązowy" kryształ ma mocniejszy. Działanie 50/50, bez większej przewagi speeda nad eufo czy eufo nad speedem. Strasznie kaleczy nos, nie powoduje jakiś większych trudności w zasypianiu choć trzeba powiedzieć że dosyć fajnie podtrzymuje niechęć do spania. Wciąż jednak podtrzymuje zdanie że te wszystkie kryształy nie kryształy to syf.
  • 1 / / 0
Ja jestem mega początkujący bo pierwszy raz w wieku 32 lat spróbowałem cokolwiek "do nosa" i była to zwykła krajówa. Za drugim razem trafiłem na "kryształ" (mieszkam na śląsku). Pierwszy lot w kształcie fajnej, czystej bryły. Pięknie dawało i po strzale z tego tylko słuchawki na uszy i można w łazience bibę kręcić:) ale za drugim razem już dostałem takiego śmierdziucha o kolorze lekko pomarańczowym i konsystencji śniegu. Jak by to było wilgotniejsze, przywierało do karty. Bania podobna ale portfel do prania po trzymaniu w nim tego śmierdziela w woreczku strunowym. Jak dla mnie amatora super w tym towarze jest to, że jak nie przesadzę z ilością, mam zajebistą faze, bez efektów wizualnych (tzn. że nie widać praktycznie po mnie że cokolwiek brałem).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.