Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Jestem nerwicowcem potrafiącym bardzo łatwo się stresować oraz wkręcać sobie głupie rozkminy skutecznie jebiące mi samopoczucie na długi czas.
Polećcie mi jakieś specyfiki działające uspokajająco i wyciszająco (usypiająco też może).
Zadnych leków(miałem kiedyś alprazolam - super sprawa ale jednak żal mi zdrowia) ani palenia. Tabsy lub napary/herbaty.
Ostatnio kupiłem sobie herbatę ajurwedyjską --> http://aroma-perfumy.pl/pl/p/Everest-Ay ... a-50g/2340
i nawet fajnie działa :)
Chętnie przetestuję inne specyfiki ;)
☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢
  • 1358 / 23 / 0
Może melisa? Z tabletek lekkich to hydroksyzyna działa czasem nieźle w takich lekkich stresach. Teoretycznie możesz spróbować jakiegoś nerwosolu czy innych leków bez recepty, ale działanie powinno być leciutkie, niemalże na granicy placebo... Chociaż może akurat Tobie pomoże :)
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 36 / / 0
Nie ma nic lepszego na ukojenie nerwów niż medytacja.
Nie ma dobra i zła.
Jest tylko koszenie trawnika.
  • 7 / / 0
Szkoda mi zdrowia przy moich (dopiero) 23 latach. Myślałem iść w stronę ajurwedy i ziółek niekoniecznie znanych w naszym zacofanym kraju ;) Od dziś zaczynam pijać herbatę którą wymieniłem w 1 poście + duże dawki leku Kalms.

hydroksyzyna.
Bardzo mnie zaciekawiło jej działanie i jestem zainteresowany ale...mam tak iść do lekarza i się prosić o receptę ? :D

Zainteresował mnie też Phenibut
☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢
  • 21 / / 0
spróbuj kurmumę, działa dobrze na samopoczucie
  • 527 / 6 / 0
Combretum, damiana-to w ciągu dnia.
Na noc GABA.
  • 766 / 133 / 6
Combretum i mulungu. Razem albo osobno, jak wolisz. Osobiście użyłbym Combretum (5-10g w postaci naparu) na dzień dobry, jeżeli nie musisz wykonywać żadnej konkretnej pracy. W przeciwnym wypadku zostaw sobie na popołudniowy chillout. mulungu będzie idealne na noc. Dodaj do niego zieloną herbatę - najpierw parz 2minuty wodą o temperaturze 80-90 st., aby usunąć kofeinę, następnie zalej 60-stopniową wodą na 10 minut, by wydobyć L-Theaninę. Zdrowie, ukojenie nerwów i świetny sen w jednym :)

Wszelkie tabletki z wyciągami są nieopłacalne, lepiej samemu zakupić składniki i rozpuścić w jakimś medium (np. alkoholu etylowym). hydroksyzyna za to powoduje często poranne zamulenie. Jeżeli poprosisz lekarza o coś na nerwy i sen, najprawdopodobniej zacznie albo od ziołowych tabletek, albo od hydroksyzyny/bellergotu (fenobarbital + dodatki, uzależnia), jeżeli byś się postarał, to może nawet coś z Z-drugs, ale to już stąpanie po cienkim lodzie - branie tabletek na sen jest czymś, czego nigdy nie chciałbym musieć robić :)
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 402 / 3 / 0
baclofen, lajtowy i przyjemny wyciszacz prawie bez skutków ubocznych
Hydroxyzyne odpusc, ja po 5mg na sen byłem kompletnym zombie przez 12 godzin po obudzeniu, porażka
wiewi2@bk.ru
  • 160 / 20 / 0
Przwal jakis opioid. Nie sa niezdrowe.
A tak serio to polecam wczesniej wspomniana melise oraz krople walerianowe.
  • 7 / / 0
Z chęcią w najbliższym czasie stestuje Combretum, mulungu i GABA :)
Sam też będę szukał jakichś super wschodnich ziółek.
Od siebie polecam --> http://www.hipokratesa.pl/himalajskie-z ... mutek.html
Od 2 dni łagodnie sobie sunę nad ziemią popijając oczywiście większe dawki niż zalecana ;)
☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.