ODPOWIEDZ
  • 1022 / 245 / 0
Natknąłem się u pewnego vendora na to. Jak na nitazen jest "słaby". Słaby piszę w sensie, że jest to 5x siła morfiny. Co można uznać za mocniejszą wersję heroiny, albo coś w ten teges.
Ogólnie rzecz mówiąc - dawkowalne. Tylko jak to jest z nitazenami. 5x morfina to moc badana na zwierzątkach. Dla ludzi będzie niższa.
Ktoś coś jakieś info? Informacji oczywiście niewiele.
butonitazen.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3031 / 655 / 0
I jak, testowałeś?
miłość, trzeźwość, pokora
  • 1022 / 245 / 0
Nie miałem możliwości gdyż dwa dni później wpadli do mnie smutni panowie zaprosić na dwumiesięczną odsiadkę ;).

Zapomniałem w ogóle o tym temacie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.