Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Czy miałeś problem ze zdobyciem buprenorfiny u lekarza POZ ?

Czas głosowania minął 05 października 2024

- Tak, chuj nie chciał mi wystawić
4
57%
- Nie, nie było problemów
3
43%

Liczba głosów: 7

ODPOWIEDZ
  • 259 / 87 / 0
@NekoCandy lekarz pierwszego kontaktu wcale nie musi mieć żadnych zaświadczeń żeby wystawić receptę na lek RPW, wszystko zależy od lekarza. I wiem to z własnego doświadczenia, bo po raz pierwszy oksykodon dostałem właśnie od rodzinnego i bynajmniej nie była to jednorazowa pomoc a regularne recepty na OxyContin 10mg i 20mg co miesiąc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.