Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Czy miałeś problem ze zdobyciem buprenorfiny u lekarza POZ ?

Czas głosowania minął 05 października 2024

- Tak, chuj nie chciał mi wystawić
4
57%
- Nie, nie było problemów
3
43%

Liczba głosów: 7

ODPOWIEDZ
  • 253 / 36 / 0
Nie jestem narkomanem, interesuję mnie tylko Bunondol, miałem ostatnio wypadek, uraz kręgosłupa, zdiagnozowany silny ból, leczenie słabymi opioidami, do tego skierowanie do neurologa.

Mam pytanie:
- u kogo mam większe szanse na wyrwanie bupry, u neurologa czy lek poz?
- miałem już wystawioną z poziomu telemedycyny 2 opakowania bupry 0,2
- czy wziąść tą recke z ikp do neurologa?
- w przychodni zostawiłem w rejestracji ksero dokumentów potwierdzających ból i kartkę na 2 opakowania bupry,
Jakie są wg Was szanse, że konował rodzinny przepisze 2 opakowania?

Co byście mi radzili aby mieć nieograniczone dostęp i możliwości na recepty na bunondol?
Tym bardziej, że lek, podobnie jak tramal jest tylko na recke rp....

O co oni robią tyle zachodu.... ?
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 2392 / 655 / 0
Ja dostawałem normalnie Bunondol chyba 0.4 O ile taki jest już nie pamiętam... Normalnie najpierw Magik mi pisał Oxy 10mg... Potem powiedziałem że się uzależniłem i była bupra z pregą. Potem miałem przerwę na dziewczynę z hajpa i nic od niego nie brałem a aktualnie wróciłem do ciągnięcią oksykodonu 10tek bo coś wiekszych dawek mój magik nie chce pisać.

Tylko ja mam solidną podkładkę. Pewną część ciała miałem rozjebaną , następnie poskładaną operacyjnie i teoretycznie mogę mieć nawroty bólu.
  • 2960 / 250 / 0
29 stycznia 2024Angelus14 pisze:
Co byście mi radzili aby mieć nieograniczone dostęp i możliwości na recepty na bunondol?
Zapisać się do Monaru i tam sępić ile się da, nawet jak podkolorujesz trochę fakty.
29 stycznia 2024Angelus14 pisze:
Tym bardziej, że lek, podobnie jak tramal jest tylko na recke rp....

O co oni robią tyle zachodu.... ?
Dobre pytanie. Mnie z pisaniem klonów lekarz (nawet z POZ-u) nie ma żadnych problemów, ale o buprze to mogę zapomnieć, już mi jedna lekarka powiedziała, że to "silny narkotyk". A to jest na zwykłe RP, nawet nie RPZ.
Jedyny problem może stanowić klasyfikacja, bupernorfina jest w grupie III-P, a klonazepam i inne benzodiazepiny w grupie IV-P.

Jak ktoś ma informacje, czy wypisanie recepty na leki z tych dwóch grup się różni i niesie ze sobą dodatkową papierologię (i ew. kontrolę lekarza) niech da znać w temacie.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 253 / 36 / 0
Lepsza jednak jest dihydokodeina, też na zwykłą receptę w sensie rp, magik, lekarz poz z którym rozmawiam na teleporadzie nie robi problemów, może dlatego, że sam wystawiłem sobie zaświadczenie- tak czy siak, wszystko wali na 30%- jakaś tam oszczędność jest, ale zarówno tramadol, DHC continus jak i bunandol jest nazwykłą receptę, a niektóre baby- czyt. lekarki trzęsą się jakbym chciał oxycontin 80.
Faceci byli dla mnie zawsze bardziej ugodowi, nie wiem od czego to zależy.
Pozdro mordy
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 3 / / 0
Da sie przez teleporade załatwić Bunorfin? Kupowałem na necie zawsze, ale coś ciężko ostatnim czasem kupić. Pozdro
  • 260 / 87 / 0
Nie było problemów, lekarz POZ sam zaoferował buprenorfinę albo oksykodon przeciwbólowo do wyboru. Początkowo wziąłem oczywiście oksy, ale po czasie zamieniłem jednak na buprę w formie plastrów bo oksy to cuksy stworzone przez samego szatana.
  • 3096 / 1056 / 0
zero problemów, jeśli chodzi o osobiste doświadczenia - mam świetnego rodzinnego, który mimo świadomości mojego nałogu b. mi pomaga w kwestii e-recept. ja akurat długi czas miałem w POZ Bunondol 0,2 mg po 60 tab. - po 2, a niekiedy 3 op. i to na zniżkę 30% (G54.1, w efekcie czego rodzi się nam M54.3 + R52.1, co jest podkładką uniemożliwiającą jakieś humorki danego lekarza.). i tak mnie z początku dziwiło, po paru konsultacjach specjalistycznych i dostarczeniu zaświadczeń, zaczął już regularnie pisać wszystkie leki opioidowe na zniżkę (30%) lub co mnie rozłożyło na łopatki - poszedłem do niego (w chwili "kryzysowej" po najmniejsze op. długi oksykodon, (o krótkie dzwonię co miesiąc ze wzg. na wpis w karcie na dokumentację), wychodząc z 60 tab. Oxydoloru 10 mg - wystawionego na odpł "R", czyli ryczałtowo, dzięki temu w aptece zostawiłem jedynie 9,06 (raczej dokładnie tyle). nie dosyć, że na takowy wystawił e-receptę bez żadnych pytań, to jeszcze gratis otrzymałem ryczałt. także ja u siebie problemu z pomocą personelu POZ nie mam.

Bunondol, jeśli chodzi o kwestie czysto techniczne, to jak najbardziej może zostać wystawiony, ale podejrzewam, że większość publicznych placówek pierwszego kontaktu ma odgórnie zakodowane restrykcyjne podchodzenie do psychotropów/narkotyków. wizyta z prośbą o w/w może skończyć się e-recką na Doretę 37,5/500 i hydroksyzyną (idioci, czyt. lekarze, naprawdę często uważają, że to odpowiednia alternatywa).

także najlepiej jest sobie parę razy pojechać prywatnie, zostawić te 200-300 PLN (oczywiście u lekarza "piszącego", który już jest sprawdzony po odp. researchu.) i później poprosić o "zaświadczenie dla lekarza kierującego/POZ", w którym prowadzący specjalista określa personalia, do których przypisana jest diagnoza, opisuję przebieg zrealizowanego świadczenia i cel wydania ów dokumentu, a także wskazówki dla lek. otrzymującego takie zaświadczenie. no i co najważniejsze farmakoterapię - wraz z dawkowaniem, ilościom opakowań oraz odpłatnością. wtedy, mając tam Bunondol (lub nawet Bunorfin - buprenorfinę o kat. dost. "Rpw.), przychodnia musi ten dokument przyjąć i dołączyć do karty choroby, co tobie umożliwia pobieranie leku cyklicznie (najlepiej uprosić zniżkę, wówczas Bunondol to koszt ok. 11-12 zł, co jest lepsze niż 41, czy teraz 45 PLN, jak stanowi limit urzędowy - ja, za tak mizerny preparat bym takiej kwoty nie wydawał)

a w ogóle, to zamiast buprenorfiny w formach w/w, to polecam DHC Continus 60/90 mg (którego dostępność jest już akceptowalna) i mieć na takich zasadach wypisywany prawdziwy opioid - pełnego agonistę o optymalnej sile działania, jak na środek dost. na "druku białym", tj. Rp. uniwersalny lek - nim też można się odtruwać, czy ciąć dawki, albo substytuować z powodzeniem bez możliwości wpadki (chodzi o inj. doż.), bo ddihydrokodeiny w ten sposób podawać nie wolno.

ja właśnie tak teraz mam ustawione leki na dokumentacji i otrzymuję w/w z POZ - parę takich słoiczków (jeszcze przy 30% odpł.), to duży luksus.

pozdrawiam, przodo.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 13 / 1 / 0
To zależy od lekarza internisty, bunondol nie jest na rpw, bo jest w niskich dawkach 0,2 i 0,4 mg, ale bunorfin 2mg i 8 mg już tak i aby lekarz pierwszego kontaktu wystawił receptę musi mieć zaświadczenie od lekarza specjalisty, np. psychiatry. Szczególnie teraz robią o to problemy, bo weszło dużo nowych przepisów i recepty rpw są ściślej kontrolowane, więc sama historia IKP nie jest wystarczającym powodem do wydania recepty. Chyba, że lekarz empatyczny, a ktoś na skręcie potrafi skleić dobra bajerę to może dostanie jedno opakowanie.
  • 27 / / 0
Lekarz POZ musi mieć zaświadczenie żeby wypisać Bunorfin bo jest w dawce 2 mg i 8 i jest na receptę rpw. Można zdziałać jedynie bunondol, który jest w dawce 0,2 i 0,4 mg i nie jest na rpw tylko zwykła receptę, ale nie wiem czy lekarz na to pójdzie
Uwaga! Użytkownik VandalBunny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 4 / 0
Każdy lekarz POZ, czyli internista, lub lekarz rodzinny, zwał jak zwał, potrzebuje zaświadczenia od specjalisty, aby móc wystawić np. Bunondol 2 lub 8 mg, który jest na rpw. Bez tego, jeszcze z obecnymi przepisami, gdzie wszystko jest ściśle kontrolowane to raczej nie przejdzie. Bunondol 0,2 i 0,4 mg są na zwykle recepty, ale lekarze POZ też nie są skorzy aby go wypisywać bez zaświadczenia, kartoteki, czy wpisu w IKP i dobrej bajerki do tego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.