Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Ja raz miałem styczność z buprenorfiną, kumpel wysłał mi jedną tabletkę z daleka. Spoko rozleniwienie i takie długo utrzymujące się podchodzące pod morfinę, ale nieco lżejsze uczucie przez dobre kilka godzin utrzymujące się. bupra nawet spoko. Dodam, że nie jestem żadnym zwolennikiem dożylnym, i brałem ją w celach rekreacyjnych a nie na zbicie skręta.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / / 0
Co do łączenia bupry z trampkiem powiem tak. Zależy od dawki może do tego 1mg max 2mg bupry ma to jakiś sens. powyżej to jest już bardzo nieekonomiczne i za wiele nie zmienia. i mówię tu o dawkach trama bliskich grama. Echh taka tolerka. nieraz przerabiałem ze swoją stałą dawką bupry ok 3-6 mg dzień te 800-1200 mg trampka i specjalnie nie polepszało stanu. Ale każdy inaczej reaguje na te substancje. A tak ogólnie to bupra jest najlepszym opio do codziennego funkcjonowania nie to żebym zachęcał ale dzięki niej w ciągu roku zaoszczędziłem jakieś 4-6 k które wydał bym na PST i kode pewnie. Dodatkowo zrobiłem więcej pożytecznych rzeczy przez ten rok niż w ostatnich 3 latach. ehh szkoda ze od 2 miechów kontakt się urwał, i deprecha dopada powoli. Jak by miał kto jakiego sprawdzonego magika między
Krakowem a Rzeszowem to na priw uderzać . Pozdro
  • 3013 / 1016 / 0
mi właśnie wpadły dwa opakowania Bunondolu 0,4 mg, 30 tabl. i jutro udam się je wykupić. ostatnio wydarzył się jakiś cud, bo po pewnym okresie abstynencji buprenorfina robi mnie tak samo błogo jak inne klasyczne opioidy.

jutro pochwalę się wykupionym towarem, a dzisiaj machnę wam fotkę recepty %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2 / / 0
A widzisz, ja sam czekam na magika jeszcze dwa dnia na skręcie.
I zastanawiam się co fajnego poza benzo, dobrze byłoby sobie dobrać. Poza buprą (Bunorfin 2mg), przyjmuję jeszcze metylofenidat (MPH) na "ADHD", pregabaline i piracetam. Myślę nad selegiliną.
  • 2538 / 215 / 0
Czy po 40h przerwy od bupry, po 3 MSC ciągu na niej, dawki przeważnie 16mg doba w 2 dawkach, podziała koda? W skromnej dawce 225mg. Nie chodzi mi o nagrzanie się, tylko stłumienie skręta po buprze który już czuję a chwilowo mi się skończyła. Czasem dawki bupry dochodziły do powyżej 40 mg na dobę jak z braku paku usypialem się po stokach. @GGolaZZ Midazolamu, najlepsze benzo do bupry i samo w sobie jeśli leci i.v.
  • 103 / 7 / 0
O! Podłączam się pod pytanie @chlorekturbokofeiny . Też u mnie 16 mg dziennie sniffem ale przez jakies 4 tygodnie. I teraz mam zamiar czekać na sucho ile się da i uderzyć z oxy. Zaleczy to oxy skręta z bupry? Nie mowię o fazie. Niby wszedzie pisza o 3 dniach, ale gniegdzie i o tygodniu.. I juz sam nie wiem. Zastanawia mnie czy to oxy leczyłoby chociaż skręta po buprze czy nic nie da? Dawki tego oxy s[pre by były. A jak tu u ciebie wyszło @chlorekturbokofeiny ??
:pacman: :hel:
  • 52 / 6 / 0
@BlueGrey myślę, że te 72h to za mało jeśli brało się dłużej niż powiedzmy 7 dni i do tego duże dawki. Ja będąc kiedyś od 6 miesięcy na 4mg bupry, po jej odstawieniu czekając ok. 70h nie mogłem się przebić nawet potrójną dawką oksy. Działania "antyskrętowego" też nie odczułem, myślę że ono idzie z tym rekreacyjnym w parze i jak nowe ma jednego, to i drugiego, po prostu receptory są zblokowane buprą. Moja kumpela też próbowała po przerwie oksy i nie działało. Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto brał B dłuższy czas i w dawkach >2mg i po jakimś czasie się przebił. Ale 7 dni to zdecydowanie bardziej prawdopodobna opcja, majką i.v. po 96h też się nie przebiłem biorąc pół roku.
  • 2538 / 215 / 0
@BlueGrey koda nie podziałała zupełnie. Jedynie flaki poczułem. Do tego okazało się że to nie skręt tylko początek choroby haha @DormiNikanin a po 96h miałeś już skręt po buprze?
  • 52 / 6 / 0
Tak, już się coś zaczynało po 4 dobach ewidentnie, do 72h jest jeszcze w miarę ok, choć ja jak pracuję fizycznie to już po tak 32h odczuwam wyraźny spadek poziomu bupry w krwioobiegu i jakbym pominął 1 dawkę to bym czuł brak takiego komfortu psychicznego, a po 12h od dawki czuję spadek tego najlepszego działania. Tak, jestem wrażliwy na wszelkie zmiany stężeń leków u mnie, narko też, szybko mnie dopada zwala po dronach np.
  • 553 / 117 / 0
Obecnie 600 mg kodeiny dziennie w jednej dawce + benzo + pręga.
Mam buprenorfine 2 mg.
Wiem, że już chyba pytałem ..., a może nie... Nie wiem.
Podpowie ktoś jak do tego podejść by ta bupra trochę poklepała lecz jednak odstawić te jebaną kodę?!
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.