Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 496 / 149 / 0
L-Teanina jest świetną substancją, dziś w nocy sobie ją wziąłem jak poczułem że przegiąłem z ilością kofeiny i po chwili poczułem się już dobrze. Więc jak sama w sobie się super sprawdziła to myślę, że dobrze z tym wzmacnianiem kminisz. Tylko też ja ją mam z tego co kojarzę zsyntezowaną inną metodą która jest tańsza od ekstrakcji z zielonej herbaty.

Z tego co kojarzę to sok z grejpfruta też może wzmacniać benzo i to kilkukrotnie, jednak nie do końca wiem jak to w praktyce wygląda, dlatego dobrze jakby się ktoś inny jeszcze wypowiedział na ten temat.
  • 2116 / 631 / 0
@omertse opio na pewno, ale benzo też. Sporo jest badań, tu akurat z 1995.
Z tym, że nie należy mylić soku z owoców (o ile pamiętam, to chyba różowy grejp dawał najlepsze wyniki) z nektarami mającymi o wiele mniejszą jego zawartość, z reguły równą lub mniejszą 40%, moooże 50% w tych lepszych.

"Ten healthy subjects, aged 22 to 29 years, received 0.25 mg of triazolam with a standard glass (250 ml) of grapefruit juice or water. When compared with water drinkers, those given grapefruit juice had a significantly increased area under the concentration-time curve and a higher peak concentration of triazolam, as well as more drowsiness and subjective tiredness. The authors speculate that these changes were caused by the inhibition of the P450 CYP3A isoenzyme system, which metabolizes triazolam, by an unknown constituent of the juice."

https://www.jwatch.org/jp19951001000000 ... ruit-juice

Tu już ciekawiej, bo konkretnie o diazepamie i pochodnych:

"Grapefruit juice has been reported to markedly improve the bioavailability of triazolam, midazolam, terfenadine, cyclosporine and several dihydropyridine calcium channel blockers including felodipine,
(...) Eight healthy male and female subjects participated in this study. Oral (5 mg) diazepam was administered with either 250 ml water and grapefruit juice. Blood samples were collected for a 24 h period, and whole blood concentrations of diazepam were measured enzyme immunoassay. The mean AUC(0-24) of diazepam was increased 3.2-fold (P < 0.001) and Cmax was increased 1.5-fold (P < 0.05) by the grapefruit juice. Grapefruit juice postponed the tmax of diazepam from 1.50 h to 2.06 h (P < 0.01)."

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9625273/
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 496 / 149 / 0
No ja tylko DXM wzmacniałem grejpfrutem i faktycznie chyba wyciskanie soku samemu dawało lepsze efekty, więc słuszna uwaga że źródło grejpfruta ma znaczenie. A jakby to np z alprą zadziałało? Czy 1mg by weszło jak 3mg?
  • 354 / 63 / 3
Z tego co wiem grejpfrut działa na CYP3A4, CYP1A2, CYP2D9 i CYP2D6. Jeśli dobrze rozumiem, oznacza to, że te cytochromy nie mogą wtedy metabolizować. Czyli powinno wzmocnić alprę. Nawet na polskiej wikipedii jest o tym.
  • 7 / / 0
Wie ktos, czemu po wuczuszczeniu z benzo w swieta, kupilem kilka pak xanow i clonow, zjadlem z 30 xxanow bez swiadomosci, w innych dniach, troche clonow i alpry, i dzisiaj, kiedy nagle chce zjesc benzo, to nie dziala? 2-4-6 mg nic, 10 mg nic, z 20 iles wzialem i nic. objawow odstawienia zero, a 20 iles mg dziala jakby to z 1-2 mg byly. funkcjonoowac bez tego nie dma rady, wiec prosze o pomoc, to uklad gaba i jego regeneracja czy jak? tym bardziej, ze bralem je 1-5-2 tyg, wiec powinny niedlugo dojsc do siebie.
  • 2116 / 631 / 0
@farqol, najprostsza odpowiedź - bo wziąłeś 60mg (licząc że to były xanaxy 2mg) alpry "bez świadomości", więc na to by 4-6mg było odczuwalne trzeba "trochę" poczekać. Z tym "odczuwalne" to też śliska sprawa przez słynną już fałszywą trzeźwość, jak weźmiesz 1-2mg to one sobie krążą w krwiobiegu, nie trzeba się za każdym razem doprowadzać do blackoutu i opierdolenia słoika na nieświadomce. A w połączeniu z klonem, to już w ogóle <emotka machającego papieża>
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 7 / / 0
@Jamedris wiesz ile plus minus czekac po takim jednorazowym wystepie na wrocenie jakiejkolwiek tolerki? dlugo nie bralem.. z 2-3tyg czy bardziej miesiace?
bralem krotko i nieduzo przez ten czas

scalono - lady

@Jamedris sory pomylilo mi sie wczesniej zjadlem sloik caly i poznioej kupilem nastepne. no i dzialaly, a teraz hui. z 20 tabsow zjadlem. jest mozliwe ze nie zadzialaly przez to, ze zjadlem z 5g klefa w mniej niz 24h? chociaz klef tez srednio dziala ale to moze przez trittico, nie wiem co myslec juz, benzo nagle nie dziala, klef slabo dziala, ale poczekam na trittico jak wyjdzie z organizmu...

nie pisz posta pod postem. używaj opcji "edytuj" -lady
  • 301 / 36 / 0
Czy stosując codziennie kwetiapinę 50mg na sen, można dorzucić benzo dla wzmocnienia działania uspokajającego w trudnych dniach? 0,5-1mg alprazolamu
  • 233 / 82 / 0
@Saguaro99 można, ale takie połączenie potrafi zmulić przeokrutnie. Chociaż alpra krótko działa to może prędzej, ja jak brałem klona w dawce 1mg i 25mg kwety na sen to przez większość dnia czułem się jak zombiak.
  • 167 / 15 / 0
@up Zależy od tolerki, ja bym 1mg prawie nie poczuł xd
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.