Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 12 / / 0
Posiadam zomiren xanax i afobam, czuję mocniejsze działanie w porównaniu do alpragenu, którego kupowałem wcześniej i zjadłem dość sporo. Na mnie droższe generyki działają lepiej więc będę je kupował co nie oznacza, że tańsze zamienniki nie podziałają na kogoś innego tak jak trzeba.
  • 12 / / 0
Alprazolam to krótko działająca benzodiazepina, jakoś 4-6 h dokładniej pisze w tabelce porównawczej benzodiazepin.
  • 4807 / 267 / 0
Chyba znalazłem niezły sposób na wydłużenie czasu działania alpry. Obecnie mam Zomiren oraz Zomiren SR. Dawka dobowa (jednorazowa) 2mg z rana dzielona - 1mg zwykłego oraz 1mg SR. Do wieczora nie czuję potrzeby przyjmowania tzw. "dawki podtrzymującej", a że na wieczór w ogóle nie używam wychodzi nieźle.

Ktoś eksperymentował z łączeniem różnych wersji tego leku?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 108 / 11 / 0
Swiateł wiem o co Ci chodzi, weź sobie 2mg tego zomiernu SR i będziesz czuł to samo. Tabletki SR rozpuszczają się na długości całego układu pokarmowego powoli dopuszczając subst. aktywną do naczyń krwionośnych. Zwykła tabletka rozpuszcza się już w żołądku i tam substancja przedostaje sie do krwi. Zrób sobie jeden wykres na którym umieścisz dwie funkcie stężenie/czas zomirenu sr i zmomirenu zwykłego to wszystko będzie ładnie widoczne, Ciebie po prostu do wieczora trzyma ten zomiren sr. Po 2-3h od wzięcia powinien byc peak, czyli najwyższy punkt na osi Y.
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 12 / 0
Nie zgodzę się, bo peak po Zomirenie zwykłym jest po 1h (a nawet wcześniej, szczególnie podjęzykowo - 30 minut) i trwa 3-4h, wtedy właśnie rozkręca się połknięty Zomiren SR i jest spokój do końca dnia. Jakby od razu zarzucił 2mg Zomirenu SR to musiałby czekać przynajmniej 2 godziny na jakiekolwiek efekty. Nie wiem jak na Was działa wersja o przedłużonym działaniu, ale ja czułem się po 1mg SR jak po 0,25mg wersji normalnej.

Ja przez 2 lata metodą prób i błędów zdecydowałem się wykorzystywać te 2 mg inaczej. Wolałem wersję zwykłą, o krótszym działaniu. Rano 1mg podjęzykowo i przed obiadem 1mg oralnie. Do wieczora zawsze było ok, tylko wkurwiało mnie ciągłe noszenie tej drugiej tabletki ze sobą.

Jednak teraz wróciłem do klona i jest jeszcze lepiej. 1,5mg rano oralnie i mam luz na cały dzień. Wchodzi max po 1h. Jak zaśpię, albo mam coś ważnego rano do załatwienia to wrzucam 1,5mg podjęzykowo i wchodzi po 30 minutach. Z tym, że wtedy peak jest mocniejszy, ale trwa tylko 6-8h.
  • 108 / 11 / 0
Adi dzięki za komentarz. Ja podszedłem do tego teoretycznie zgodnie z farmakodynamiką tych dwóch leków. Oczywiście, każdy użytkownik odczuwa inne stany przy różnych dawkach a ta rozbieżność jest duża jak widać :)
Zapytam korzystając z okazji, jak oceniasz wchłanianie alprazolamu podjęzykowo z zomirenu? Ja zawsze podaje oralnie, mając już coś w żołądku i czekam godzinę na działanie( dużo jem hehhe ^^)
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 12 / 0
Wyjątkowy, pamiętaj, że czas półtrwania nijak ma się do czasu działania.

Ja akurat zwykle jadłem Xanax, ale różnicy pomiędzy nim a Zomirenem nie zauważyłem.

Alprazolam podjęzykowo zaczyna działać już po 15 minutach (w moim przypadku), czuć wtedy wyraźnie moment wejścia - to jest plus tego podania, ale minusem jest fakt, że przez ominięcie efektu pierwszego przejścia przez wątrobę (dlatego alprazolam zaczyna działać szybciej), czas działania się skraca (w moim przypadku o około 30%).
  • 181 / 4 / 0
Alpra jest bezpieczna jesli stosowana doraźnie, na przyklad na odstresowanie przed egzaminem. Biorac codziennie zwieksza sie ryzyko uzaleznienia, im wieksze dawki i im dluzej sie bierze tym wieksza szansa na uzaleznienie (tak jest zreszta w przypadku wszystkich benzodiazepin :) )
Ja zawsze wybiore alpre od na przyklad ssri bo ma mniej skutkow ubocznych, szybciej tez mijaja po przestaniu brania.
  • 4807 / 267 / 0
Ertlbn pisze:
Biorac codziennie zwieksza sie ryzyko uzaleznienia, im wieksze dawki i im dluzej sie bierze tym wieksza szansa na uzaleznienie (tak jest zreszta w przypadku wszystkich benzodiazepin :) )
Zwiększanie dawek śmiało można nazwać uzależnieniem. Biorąc więcej nie zwiększasz ryzyka, to znaczy że już masz pozamiatane

Oczywiście trzymanie dyscypliny też nie wyklucza powyższego. To że od roku nie przekraczam 2 mg dziennie nie zmienia faktu że POTRZEBUJĘ.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 130 / 3 / 0
alpre można kupić bez recepty w aptece?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.