Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 12 / / 0
Posiadam zomiren xanax i afobam, czuję mocniejsze działanie w porównaniu do alpragenu, którego kupowałem wcześniej i zjadłem dość sporo. Na mnie droższe generyki działają lepiej więc będę je kupował co nie oznacza, że tańsze zamienniki nie podziałają na kogoś innego tak jak trzeba.
  • 12 / / 0
Alprazolam to krótko działająca benzodiazepina, jakoś 4-6 h dokładniej pisze w tabelce porównawczej benzodiazepin.
  • 4807 / 266 / 0
Chyba znalazłem niezły sposób na wydłużenie czasu działania alpry. Obecnie mam Zomiren oraz Zomiren SR. Dawka dobowa (jednorazowa) 2mg z rana dzielona - 1mg zwykłego oraz 1mg SR. Do wieczora nie czuję potrzeby przyjmowania tzw. "dawki podtrzymującej", a że na wieczór w ogóle nie używam wychodzi nieźle.

Ktoś eksperymentował z łączeniem różnych wersji tego leku?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 108 / 11 / 0
Swiateł wiem o co Ci chodzi, weź sobie 2mg tego zomiernu SR i będziesz czuł to samo. Tabletki SR rozpuszczają się na długości całego układu pokarmowego powoli dopuszczając subst. aktywną do naczyń krwionośnych. Zwykła tabletka rozpuszcza się już w żołądku i tam substancja przedostaje sie do krwi. Zrób sobie jeden wykres na którym umieścisz dwie funkcie stężenie/czas zomirenu sr i zmomirenu zwykłego to wszystko będzie ładnie widoczne, Ciebie po prostu do wieczora trzyma ten zomiren sr. Po 2-3h od wzięcia powinien byc peak, czyli najwyższy punkt na osi Y.
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 12 / 0
Nie zgodzę się, bo peak po Zomirenie zwykłym jest po 1h (a nawet wcześniej, szczególnie podjęzykowo - 30 minut) i trwa 3-4h, wtedy właśnie rozkręca się połknięty Zomiren SR i jest spokój do końca dnia. Jakby od razu zarzucił 2mg Zomirenu SR to musiałby czekać przynajmniej 2 godziny na jakiekolwiek efekty. Nie wiem jak na Was działa wersja o przedłużonym działaniu, ale ja czułem się po 1mg SR jak po 0,25mg wersji normalnej.

Ja przez 2 lata metodą prób i błędów zdecydowałem się wykorzystywać te 2 mg inaczej. Wolałem wersję zwykłą, o krótszym działaniu. Rano 1mg podjęzykowo i przed obiadem 1mg oralnie. Do wieczora zawsze było ok, tylko wkurwiało mnie ciągłe noszenie tej drugiej tabletki ze sobą.

Jednak teraz wróciłem do klona i jest jeszcze lepiej. 1,5mg rano oralnie i mam luz na cały dzień. Wchodzi max po 1h. Jak zaśpię, albo mam coś ważnego rano do załatwienia to wrzucam 1,5mg podjęzykowo i wchodzi po 30 minutach. Z tym, że wtedy peak jest mocniejszy, ale trwa tylko 6-8h.
  • 108 / 11 / 0
Adi dzięki za komentarz. Ja podszedłem do tego teoretycznie zgodnie z farmakodynamiką tych dwóch leków. Oczywiście, każdy użytkownik odczuwa inne stany przy różnych dawkach a ta rozbieżność jest duża jak widać :)
Zapytam korzystając z okazji, jak oceniasz wchłanianie alprazolamu podjęzykowo z zomirenu? Ja zawsze podaje oralnie, mając już coś w żołądku i czekam godzinę na działanie( dużo jem hehhe ^^)
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 194 / 12 / 0
Wyjątkowy, pamiętaj, że czas półtrwania nijak ma się do czasu działania.

Ja akurat zwykle jadłem Xanax, ale różnicy pomiędzy nim a Zomirenem nie zauważyłem.

Alprazolam podjęzykowo zaczyna działać już po 15 minutach (w moim przypadku), czuć wtedy wyraźnie moment wejścia - to jest plus tego podania, ale minusem jest fakt, że przez ominięcie efektu pierwszego przejścia przez wątrobę (dlatego alprazolam zaczyna działać szybciej), czas działania się skraca (w moim przypadku o około 30%).
  • 181 / 4 / 0
Alpra jest bezpieczna jesli stosowana doraźnie, na przyklad na odstresowanie przed egzaminem. Biorac codziennie zwieksza sie ryzyko uzaleznienia, im wieksze dawki i im dluzej sie bierze tym wieksza szansa na uzaleznienie (tak jest zreszta w przypadku wszystkich benzodiazepin :) )
Ja zawsze wybiore alpre od na przyklad ssri bo ma mniej skutkow ubocznych, szybciej tez mijaja po przestaniu brania.
  • 4807 / 266 / 0
Ertlbn pisze:
Biorac codziennie zwieksza sie ryzyko uzaleznienia, im wieksze dawki i im dluzej sie bierze tym wieksza szansa na uzaleznienie (tak jest zreszta w przypadku wszystkich benzodiazepin :) )
Zwiększanie dawek śmiało można nazwać uzależnieniem. Biorąc więcej nie zwiększasz ryzyka, to znaczy że już masz pozamiatane

Oczywiście trzymanie dyscypliny też nie wyklucza powyższego. To że od roku nie przekraczam 2 mg dziennie nie zmienia faktu że POTRZEBUJĘ.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 130 / 3 / 0
alpre można kupić bez recepty w aptece?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.