Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 59 / 73 / 0
Siema.

Piszę z dość nietypowym "problemem", mianowicie czy spotkaliscie się z przypadkiem, aby osoba chlejaca gęsto, często oraz dużo, X lat, jak nie naście nawet, nagle doznała 'obrzydzenia' do alkoholu, jego smaku, zapachu, działania itd? Nie mówimy tu o typowym piciu uzależnionych, tj na bombie 24h, telepawki itd, ale jednak o konsumpcji bardzo mocno ponad stosowną, tak mniej więcej KIEDY KURWA SIĘ DA czyli poza K ierowaniem pojazdami, w pracy. Nieważny był środek, a cel. Mówię o sobie. Irytuje mnie to, bo lubiłem ten swój alko stali, gdzie zapachem po którym rozpoznawaly mnie partnertki był Mix D&G, tytoniu i alkoholu i na bezczela potrafiłem sobie zarzucić Zawsze i wszędzie, ku zniesmaczeniu/oburzeniu reszty. Nagle nie kręci mnie myśl o lekkim fajranciku we łbie, albo o zimnym gazowanym piwku...
Ciężko przechodzi każdy łyk, nawet piwa słodkiego przez przełyk, wodki wcale gdyż grozi natychmiastowym faux pas w postaci belciku na posadzce. Wiem, że niejeden by chciał tak jak ja mam teraz, ALE JA KURWA NIE CHCE. CHCE DALEJ WALIC DO RYJA ILE WLEZIE I KIEDY WLEZIE.
Co jest kek do chooya, czyżby wreszcie jakieś jebane modlitwy babki/matki/ciotki/pani aptekarki zostały wysluchane i skończyła się chcica..?
  • 1100 / 269 / 0
wygląda mi to na klątwe starej cyganki, będziesz musiał ją odnaleźć i , no wiesz...
odczynić jakoś
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 364 / 109 / 0
Zdarzało się że miałem takie okresy , ale zazwyczaj mijało to samoistnie
"Life pain always sexy"
  • 3245 / 617 / 0
Kurde nie wiem, trochę wieloczynnikowa jest odpowiedz na pytanie, ostatnio był w telewizji wywiad z alkoholikiem którego zapytano jak zorientował się że jest na dnie, i tu trochę paradoksalnie odpowiedział że w momencie kiedy nie miał już siły pić, jest też taka opcja że krótki dystans niepicia trzeba siłą woli przedłużać a tym samym zwiększać ogrom sukcesu, ja staremu zawodnikowi znajomemu w sklepie pochwaliłem się że 3 miechy nie pije, a on na to że też nie pije tylko 4 lata, sukces sukcesowi nierówny, tak samo jak poziom patologii uzależnienia.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 73 / 0
Tak normalnie to inne zabawki latają jak latały. Tylko tu jakaś zwiecha. Aż głupio marnować te słoneczne dni na niechlanie DALEJ...
  • 4290 / 697 / 2117
Z tym obrzydzeniem to ciężko, bo jak jesteś w cugu to masz wyjebane czy Ci smakuje czy nie, byleby działało na psychikę i wyrzucało dopaminę. Kwestie 'niechęci' do alkoholu możesz mieć jak już wytrzeźwiejesz i zobaczysz, że można bez niego funkcjonować. Wtedy często odpala się organizmowi efekt "obronny". Musiałbyś spróbować/zobaczyć jak to jest, jak się wychodzi z nałogu, do którego już nie raz się wpadło lub wraca. W cugu alkoholowym jeszcze nie spotkałem się z kimś, kto by mi powiedział, że go alkohol brzydzi. Jak wódki nie może, to na browary się przerzuci.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 8 / 1 / 0
Ja tam jakoś nigdy problemu z piciem nie miałem. Raczej z tym ze niektórych spraw bez "połówki" nie załatwisz. A jak spróbowałem emki i eLki i porównałem efekty, "przyjemności" i skutki nieporządane tych substancji z alkoholem, to na ten ostatni całkiem straciłem ochotę.
  • 3245 / 617 / 0
Ja mam na dysku bardzo kołyszące reggae, dwie wersje wokal i riddim. kiedyś podczas picia przy kompie nagminnie męczyłem te kawałki, do tego stopnia że jak teraz je słyszę, to wydaje mi się że czuję smak piwa, i w ogóle kojarzą mi się z alkoholem.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 555 / 2
Mi znowu rytmy reggae kojarzą się z mj, same pozytywne wibracje.

Odnośnie tematu owszem, moja koleżanka kiedyś się spiła i jej od tamtego czasu tak siadło na żołądek, że dostała obrzydzenia i już X lat nie pije alko.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Dokładnie, jak zaszkodzi fizycznie i zaboli to lęk potrzebny do odstawienia może być bardzo skuteczny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.