Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Mozna to walic iv?
  • 168 / 58 / 2
@kacpergx wszystkie substancje można walić iv. wymogiem jest odpowiednie przygotowanie tejże substancji tzn. brak jakiś wypełniaczy w tym co chcesz pukać itp. poza tym biodostepność zopiklonu jest wysoka (75%-80%) więc niszczenie sobie żył i pierdolenie się z przygotowaniem roztworu nadającego się do iv jest co najmniej głupie.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 927 / 288 / 5
wszystkie substancje można walić iv.
Stanowczo zaprzeczam aby wszystkie substancje można było wlaić iv. Zdecydowanej większości nie warto nie warto a i niemałej części nie wolny (tz. że można się wyjątkowo boleśnie pożegnać z tym padołem podając iv. serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy próbowali GBL, pregabalinę czy DXM podać sobie dożylnie.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 34 / 2 / 0
Sniff 20 mg nic nie dalo, tylko gdzieś na skraju widoku :/ zostanę chyba przy klasycznym korzystaniu na bezsenność
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 927 / 288 / 5
@quovadisdomine33 zapewne wchłoneło Ci się to co spłynęło do żołądka. Jedyne inne podanie nis p.o. (per oral, czyli doustnie) jakie może mieć sene to podjęzykowo/podpoliczkowo. Mi tak szybciej i trochę inaczej wchodzi. Ale sniff to zawsze było rozczarowanie i ilekroć próbowałem tak zawsze utwierdziałem się w przekonaniu, że to bez sensu i marnowaniu substancji.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."