Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Ludzie zalezy w jakim leku macie zolpidem Zolpic jest najsłabszy, hypnogen, potem stilnox, najsilniejszy jest nasen. Nie wiem jak to sie dzieje ale robilismy testy i tak wlasnie jest. 5tab. Zolpicu było porównywalne z 1 nasenu.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
jogurt pisze:
Ludzie zalezy w jakim leku macie zolpidem Zolpic jest najsłabszy, hypnogen, potem stilnox, najsilniejszy jest nasen. Nie wiem jak to sie dzieje ale robilismy testy i tak wlasnie jest. 5tab. Zolpicu było porównywalne z 1 nasenu.
Ja też robiłem i u mnie jest zupełnie inaczej.

Hypnogen najsłabszy, silniejszy Zolpic a najsilnieszy Stilnox. Innych zolpidemów nie jadłem.

Hypnogen jest najsłabszy dlatego, że ma duże tabletki (w chÓj wypełniaczy) i IMHO dlatego się wolnej wchłania.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Nasen jest zajebiście drogi, ja też pierwotnie dostałam receptę własnie na ten lek, ale w aptece go nie mieli wiec zaproponowali mi zamienniki (min Zolpic, na który sie zdecydowałam). Przy okazji więc spytałam ile ten Nasen kosztuje i gdy usłyszałam cenę to zdębiałam. Zolpic jest tańszy kilka złoty, ale dobre i to...
  • 3247 / 354 / 2
czy ja wiemm czy 13 zl za 20x 10 mg to drogo... niesadze

Pozdrawiam %-D
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
He? Jakie 13zł. Powiedziano mi, ze to kosztuje około 23 zł, dokładnej ceny nie zapamiętałam. Za Zolpic zapłaciłam 17. Barszczyk to nie jest.
  • 437 / 20 / 0
Zolpidem BARDZO okej, jedna z najciekawszych opcji jakie można dostać w aptece. Szkoda tylko, że nie mam doń dostępu (lekarz wypisać nie chce - że niby za młody jestem). Osobiście preferuje Hypnogen. Co mnie urzekło w zolpidemie to te halucynacje, bardzo realne (tzn zdaje sobie sprawe, że to haluny ale i tak są fenomenalne). Po żadnym innym środku, który zażyłem nie doświadczyłem takich halucynacji (w sensie, że powstaje coś z niczego, konkretne postacie, a nie jakiś wzorek na ścianie czy coś takiego). Tylko trzeba uważać i nie wpierdalac za często bo tolerancja rośnie bardzo szybko no i można sobie konkretnie rozregulować zegar biologiczny (kurwa, ja nawet bez zadnych środków mam z tym problemy) a wtedy to pospane :#:
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 3247 / 354 / 2
pierdolone benzosy wyrobily mi tolerke na zolpidem. Rzucam benzo na amen (odsprzedalem zolpidem - nie bede bral 5x dawek) i czekam az znów zmaleje...

Pozdrawiam %-D
  • 289 / 5 / 0
wlasnie bedac na tramcu i piwach walnalem rozkruszona tabletke zolpicu w nos. Ciekwe co sie stanie....
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
a ciekawe co się stanie jak wezmę jeszcze dwi tabletki stilnoxu :-D 2 minuty temu zapodałem dwie ^_^

edit: juz poleciały 4 sztuki :nuts: :-D
edit 2. zapuściłem jeszce jedną i popijam żywcem :-D cięzko mi sie pisze na klawiaturze..a o chodzeniu nie wsspominam... :-D
Ostatnio zmieniony 30 marca 2007 przez gringo, łącznie zmieniany 2 razy.
לאכול חומצה!
  • 884 / 30 / 0
gringo, za dużo tego ładujesz, potem i tak nie będziesz nic pamiętał, a tolerancja na psychodeliczne efekty rośnie bardzo, bardzo szybko (niestety granica amnezji się tak szybko nie przesuwa). Jedna tabletka w nos to na początek naprawdę wystarczająca ilość, a Ty ładowałeś 4 ;)
Hm, IMO stilnox lepszy jest do miksów.
A najlepszy tak naprawdę na sen ;) Świetny lek jeśli o to chodzi.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.