Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1028 / 273 / 0
Ej, ja się od hexa dorobiłem omdleń po za szybkim wstaniu z pozycji leżącej. Parę dni temu nieźle się obilem.

Do tego dochodzą kłucia jakieś w okolicy serca - mam nadzieję, że nerwicowe jak zawsze.

Także walcie se te kryształki lepiej, dzieci xD
  • 5 / / 0
Ja nabawiłem się mocnych paranoi i leków stosując długotrwale bk. Nie mówię tu o eufrykach tylko stricte o mocarnych stymulantach pokroju nep, alfa. Długo dochodzilem do siebie, obecnie jestem czysty. Wróciły zainteresowania jak książki, film, gierka czy gotowanie. Stosuję ketrel kwetiapine 25mg na noc, śpię dobrze, odżywiam się aż do przesady (łakomstwo) strasznie zniszczone zeby, pomimo dbania o higienę jamy ustnej.
na forum nie używamy nazw handlowych /Devixo
  • 95 / 19 / 0
Ja na szczęście nie zauważyłem u siebie trwałych skutków ubocznych na wskutek walenia ketonów, ponieważ dzięki temu forum wiedziałem, że nie można z tym przeginać, a znam się z nimi jakieś 8 lat. Przez ten czas może tylko 50g zjadłem, więc relatywnie niewiele, aczkolwiek przez ostatnie 1.5 roku zajadałem się chlorami (potocznie zwanym kryształem) co jakieś 2 tyg w ilości około 1-2 g na dwie osoby. Oprócz wypłukania z neuroprzekaźników przez ten czas i chronicznym pogorszeniem nastroju to miałem odruch bekania jak pojebany co chwile, a moja była dziewczyna miała ataki bólów brzucha, które ją totalnie paraliżowały. Tak jak mówie - fizyczne skutki uboczne u nas ustały, gdy znacząco ograniczyliśmy częstotliwość. Gdyby nie to, że zmieniłem miejsce zamieszkania, to bym pewne dalej to walił częściej i częściej bo te gówno potrafi nieźle uzależniać, nawet gdy masz duże doświadczenie i wiedze. Naprawdę to było mega irytujące, gdy pomimo założeń, że "na dłuższy czas przerwa" to i tak kończyło się tym, że kupowałem wora w piątek albo pijany potrafiłem jechać łącznie 3h po to, aby ogarnąć. Dobrze, że wyrwałem się z tej pętli spierdolenia, bez żadnych konsekwencji, bo są lepsze rzeczy niż te zwierzęce ketony, które aż tak mocno jak one (przynajmniej w moim przypadku) nie uzależniają.
w życiu trzeba wszystkiego spróbować :liść: :nos: :hel:
  • 4 / / 0
Może ja dodam coś od siebie. 2 Miesiące w ciągu, zrobiłem 100g... tak wiem to był bardzo chujowy pomysł. Może opiszę krótko odstawienie najgorsze nie są stany jakie doznałem podczas ciągu. Po 2 miesiącach odstawiam ketony, lęki psychozy urojenia odsłonięcia, urojenia prześladowcze i ksobne, ale najgorsze z tego wszystkiego nie jest ciśnienie na kolejną kreskę czy odstawienne objawy psychicze, najgorszy jest ten stan kiedy nie da się poleżeć w miejscu, uzależnienie fizyczne doprowadza człowieka do stanu katastrofy, problemy ze snem a wręcz jego brak, wycięczenie, coś kurwa nie pozwala mi ułożyć
się w miejscu. Dzis mija 13 dzień od ostatniej kreski, kurwa masakra jakaś bezsenność prawie że absolutna, nie mogę się normalnie położyć ani w lewo ani w prawo. Nigdy kurwa więcej i to doslownie
  • 9472 / 1858 / 2
99 proc tych stanów które oposujecie wynika z odwodnienie / tego,że nie jecie / mało śpicie. Jak taki ciąg trwa tydzień / dwa to już występują zmiany w organizmie a co dopiero jak trwa miesiąc / dwa.
Wyjście z RC to nie dzień przerwy, to nawet nie tydzień przerwy a to kilka miesięcy.
Ja jak rezygnowałem z RC to trwało to nieco ponad rok. Rotowalem dawkami i z ćpania codziennie ćpałem np piątek/ niedziela co tydzień, potem sobota niedziela, potem co 2 tyg a potem raz w miesiącu.
I tak naprawdę dopiero jak po roku odstawiłem do zera to się zaczął rollercoaster. Wahania nastroju, agresja itp cuda wianki. Organizm dopiero po ok pół roku zaczął się stabilizować.
Oczywiście żadnych leków, usypiaczy czy SSRI bo to by tylko potęgowało bajzel w organizmie.
Jak już to zioła Brahmi na depresję, mięta na układ pokarmowy, melisa z kozłkiem na sen (+melatonina). I do tego ruch (wycieczki w góry + siłownia), znajomi (wypady do baru czy na mecze) i po 6 latach jest git.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 5204 / 919 / 0
Niestety to powielany mit że stymulanty czy euforyki nie dają oznak fizycznego uzależnienia.
Wiadomo że większość to psychika ale tego że nie można znaleźć sobie miejsca , ciągle zmęczenie , wilczy apetyt po odstawce- nie da się przeoczyć.
Czyli wpływają nie tylko na psychikę ale i na potrzeby organizmu takie jak zapotrzebowanie na sen, jedzenie. To jak mogą nie powodować uzależnienia?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1672 / 270 / 0
@ledzeppelin2 dla mnie to co opisujesz to nic innego jak zwykłe dochodzenie do siebie po fazie a nie żadne uzależnienie. Setki razy to przerabiałem, kilka dni, tydzień, max dwa i jestem jak nowy, kara jest nieunikniona ale się kończy. Uzależnienie psychiczne to co innego, tak to jestem wjebany po uszy (ale i tak mniej niż kiedyś).

przecież sam sobie zaprzeczasz w Twojej wypowiedzi, w pierwszej części nie dość, że dezinformujesz innych, a w drugiej piszesz, że jesteś wj3bany po uszy, sorry, uzależnienie może przybierać różne formy + można uzależnić się dosłownie od wszystkiego. /Merx {jest to warn słowny PÓKI CO nie liczący się do licznika warnów (no chyba, że mi to jakoś wytłumaczysz tą swoją wypowiedź jak najbardziej obiektywnie, to cofnę tego warna słownego
  • 4958 / 868 / 0
Ale bym zapalil alfy sorki za offtop musiałem to napisać, uzależnienie psychiczne.
  • 4 / / 0
kiedy to kurwa minie?!, zaraz prawie 2 tyg od ostatniej kreski i nadal nie mogę wyleżeć w miejscu, zwariować można. Lęki czy paranoje i psychoza to pryszcz przy tych objawach fizycznych.
  • 1004 / 133 / 0
Jeśli będziesz tylko leżeć to nigdy nie minie.

Zacznij uprawiać jakiś sport np. Jeśli nie zastąpisz niczym ćpania, to zaraz do niego wrócisz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.