Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 7 / 2 / 0
Cześć, na wskutek jednorazowego zażycia 180ug kwasu powstał u mnie zespół serotoninowy. Jestem już czysty od miesiąca. Zero alkoholu, zero ćpania, palenia, niczego. Jedyny z objawów zespołu serotoninowego który mi dolega to mioklonie. Chciałem poprosić was o radę, co powinienem teraz zrobić aby się tego pozbyć. Zacząć suplementacje cyproheptadyny? A może jakieś benzo? Czy może jednak poczekać jeszcze więcej czasu z nadzieją na całkowite ustąpienie napięć mięśniowych.
  • 1 / 1 / 0
Miałem niedawno jazdę po 4 dniach walenia koksu i dalej brania SSRI. Nie wiem czy to był syndrom serotoninowy, ale objawy się zgadzały. W ch*j podwyzszona praca serca, ataki paniki, tremory, ogolnie mega chu*nia przez 2 dni. Nie polecam. Teraz jak mam kilkudniowe przygody z koksem, odstawiam SSRI.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2023 przez Kay69, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
A czy zoloft można łączyć z tryptofanem? Jeżeli to suplement diety?
  • 3455 / 555 / 2
@xoxo1 ja jak zjadłem więcej niż dwie kapsułki tryptofanu to wymiotowałem dalej niż widziałem nie wyobrażam sobie do tego łączyć Zolof.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 3 / 0
Z tego co wiem dobrze jest w takim wypadku położyć w pozycji bocznej ustalonej delikwenta, chłodzić mu ciało np. szmata nasączona zimna woda, przewietrzyć w pomieszczeniu przenieść na dwór.
  • 9318 / 1809 / 2
23 lipca 2023Kay69 pisze:
Miałem niedawno jazdę po 4 dniach walenia koksu i dalej brania SSRI. Nie wiem czy to był syndrom serotoninowy, ale objawy się zgadzały. W ch*j podwyzszona praca serca, ataki paniki, tremory, ogolnie mega chu*nia przez 2 dni. Nie polecam. Teraz jak mam kilkudniowe przygody z koksem, odstawiam SSRI.
I co ? Samo przeszło ? xD
29 września 2023Mefistofeles1945 pisze:
@xoxo1 ja jak zjadłem więcej niż dwie kapsułki tryptofanu to wymiotowałem dalej niż widziałem nie wyobrażam sobie do tego łączyć Zolof.
Co to ma do rzeczy ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 6 / / 0
10 czerwca 2007muertogatito pisze:
• Objawy hipomanii – podwyższony nastrój, wesołkowatość itp.
czy na pewno?

za każdym razem gdy próbuję zacząć jeść SSRI przeżywam coś odwrotnego, nie wspomniałeś też o lęku. Dostaję panicznego strachu na SSRI. Palacy się mózg, piekło.
  • 30 / 5 / 0
Bo na początku brania SSRI przeważnie tak jest - odczuwasz efekty uboczne i odwrotność działania niż zamieżone.
  • 22 / 5 / 0
Przeczytałem wszystkie 78 stron tego tematu i mam wrażenie, że 80% opisywanych przypadków nie było zespołem serotoninowym. Jeśli po tygodniu walenia stimów i piguł jak węgiel do pieca macie gorączkę, sracie, rzygacie i dziwne akcje z mięśniami, to najpewniej znaczy że ćpaliście tydzień. I żaden lekarz wam tego inaczej nie zakwalifikuje, chyba że będzie pełen podręcznikowy pakiet objawów ZS z zagrożeniem życia. W sumie to dobrze, że się czegokolwiek boicie, ale nie każde połączenie dwóch substancji działających na serotoninę jest niebezpieczne - powszechnym w psychiatrii jest jednoczesne stosowanie SSRI/SNRI i trazodonu, sam na takim miksie lecę dwa lata i jak spytałem lekarza o ZS to mi powiedział że "za dużo internetu czytam".
  • 386 / 148 / 0
Zgodzę się z @Arcydziengiel. Brałam sertralinę + paroksetynę + trazodon i do ZS na takim miksie było bardzo daleko. Zresztą teraz biorę SSRI + tlpd i też luzik.
Jeden, jedyny raz gdzie być może otarłam się o zespół serotoninowy to sytuacja, kiedy przedawkowałam sertralinę dość mocno (w sensie ok. 1,5-2g), ale nie wiem, nie byłam u lekarza, zdychałam w domu przez jakiś czas, ale objawy pasowały.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.