Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 355 / 34 / 6
i nie dali Ci od razu ( zespół karetki) benzo na to ?
coś nie bardzo mi się widzi to ...
  • 2878 / 21 / 0
Nie dają. Dają polopirynę i.m. jak już, z tego co się orientuję - to max. co od nich wyciągniesz na ból przy takim wezwaniu.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 355 / 34 / 6
polopirynę i.m ? , pierwsze słysze :-D
nie chodziło czasem per os (p.o) - doustnie ?
na ból - ketonal dają bardzo chętnie i bez oporu
ale na Twoje objawy- napięcie mięśni rolka 10mg i.m powinna być na start ;)
  • 887 / 11 / 0
A nie był to złośliwy zespół neuroleptyczny?
Jak się teraz czujesz?
  • 989 / 35 / 0
Jakbym nie był ćpunem to pewnie by mi dali od razu.
Ćpunów nie lubią w szpitalach i nie dają im leków psychoaktywnych.
Lekarz mówił, że zespołu neuroleptycznego nie miałem.
Byłem świadomy wszystkiego i wszystko pamiętałem.
Krzyczeć w sumie dało radę, ale był to bardzo dziwny krzyk, przez zaciśnięte gardło.
Mówiło się ciężko, ale jako tako dało radę.
  • 247 / 1 / 0
Przytrafiło mi się coś podobnego ostatnio.
Zjadłem ok 600mg sulpirydu przepitego alkoholem (głupota maksymalna), na drugi dzień wstałem jakby nigdy nic i się zaczęło identycznie jak u Warszawskiego Cpuna. Osoba będąca w domu zadzwoniła na pogotowie, ja nawet nie byłem w stanie już wypowiedzieć by to zrobiła.
W szpitalu kazali mi nalać do kaczki a ja byłem tak poskręcany, że się nie dało, wyłem z bólu tylko.
Najpierw dostałem coś rozkurczowego domięśniowo ale nie pomogło, więc po 30 minutach zapodali mi dużą dawkę morfiny i do tego diazepam. Wszystko przeszło w mgnieniu oka.
W karcie mam napisane, że to była ostra dyskineza.
  • 989 / 35 / 0
Zespół pozapiramidowy składa się właśnie z ostrego zespołu dyskinetycznego, akatyzji i złośliwego zespołu neuroleptycznego.
  • 373 / 3 / 0
Jezu to ja już chyba na sulpirydzie nie pije. Fakt, że biorę go 200mg ale jak już pije to poniżej 10 piw nie schodzę...
Dzieki za podzielenie się tym wszystkim w temacie
  • 858 / 18 / 0
idontknow pisze:
A mogłeś krzyczeć/mówić czy też Ci to uniemożliwiło?

a otwieraly i zamykaly ci sie same usta?

widzialem cos takiego
koles wypil butelke haloperidolu i nachlal sie nalewkami
szczeka otwierala sie i zamykala to raz wykrecalo go na boki do tylu do przodu jak szedl to sie przewracal mowic nic nie mogl
posikalem sie ze smiechu tak go wykrecalo %-D

no i mowil ze nigdy wiecej nie bedzie neuro bral fakt neuroleptyki to nie wiem co to chyba jakas kara z niebios dla narkusow %-D
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 1 / / 0
Ja brałem solian początkowo dawkę 800, masakra nie dało się żyć. Po jakimś czasie po konsultacji z psychiatrą zszedłem do około 100 i wtedy zacząłem normalnie w miare funkcjonować więc zaczęły się imprezki alko i nie tylko:) Pewnego dnia po około 3 piwach jak mnie wygięło to masakra, ból nie do zniesienia, na szczęście nie byłem sam w domu i poprosiłem współlokatora o telefon na pogotowie bo sam nie byłem w stanie chodzić. Zabrali mnie do szpitala, wiedząc że piłem alk do takich leków już byłem z góry skreślony i na pomoc w SOR czekałem z 40 min wijąc się z bólu na kozetce. Łaskawie pani doktor dała mi zastrzyk z jakiejś tajemniczej substancji, która całkiem spoko weszła, a następnie wypuścili mnie do domu. Obudziłem się rano na swoim łóżku nie pamiętając w ogóle jak wróciłem z tego szpitala.
P.S
Zapomniałem dodać że u mnie była to dyskineza.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2012 przez pasik33, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"

Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.

Robił "przetwory" z marihuany. Zapach czuć było na klatce schodowej

42-latek z Bartoszyc (woj. warmińsko-mazurskie) robił przetwory z marihuany. To nalewka i masło, które trzymał w piwnicy. Natknęli się na nie policjanci, którzy odwiedzili mężczyznę w mieszkaniu.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.