Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 172 / 15 / 0
Czy polecacie wybrać się do laryngologa z zniszczonym nosem od stimow(koks,kryształ,amfa-ilość taka sama jak kolejność)? Mam umiarkowane problemy z nosem, jest cały czas zakatarzony niezależnie od prrerwy? Obecnie snifuje średnio dwa dni w tygodniu, przed 3 laty jechałem 5 dni w tygodniu.
  • 4 / 2 / 0
higiena jest mega ważna- płukanie nosa w trakcie zabaw [tzn między snifami- woda morska w sprayu taka z apteki, nie pamiętam na ten moment czy lepsza jest hiper- czy izotoniczna, ale jest o tym art na blogu pantabletka], ja przed spaniem w ogóle płuczę sobie taką buteleczką z roztworem irigasin- tylko nie całą pojemność, bo boli mnie mózg od ciśnienia xd do spania koło łóżka nawilżacz powietrza co psika wodą, nochal od środka po płukaniu posmarować żelem np pantherin ecto]. No i dawać się zregenerować... uszkodzona śluzówka to otwarte wrota dla wszelkiej maści infekcji
  • 247 / 52 / 0
Anita dobrze prawi ma na myśli roztwór wodny fizjologicznej 0'9 % XD
Wystarczy kilka kropli do nosa.
A poza tym to warto dbać o nawodnienie i nie mam tu na myśli picia po prostu wody butelkowanej : )
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 770 / 176 / 0
Tak, bo mineralna, dajmy na to Muszynianka jest chujowym źródłem H2O i minerałów xdddddddd.

@PolskiLen
  • 247 / 52 / 0
Nie jest chujowa tylko łatwa :D
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.