Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1785
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2165

ODPOWIEDZ
  • 880 / 23 / 0
Oczywiście zę po fencie jest dużo gorszy skret, nie dość że dłuższy to strasznie wykańcza psychicznie-sa objawy lekowe , zwałowe takie jak na zejsciu ze stymulantów-ja to odczuwałem juz po kilku dawkach nei chce sobie anwet wyobrażać jak musi wygladać skręt po długim ciągu na fencie :scared:

I najgorsze jest to skreta po fencie nie usmeiżysz sobie kodeinką czy innym zastępstwem bo psychika siedzi bardziej niz ciało....
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1525 / 197 / 0
@feelgood, pisząc o tym, że po PST jest większy skręt niż po kodeinie nie dlatego, że jest to morfina, lecz też inne alkaloidy popełniasz błąd. Alkaloidy o szkielecie izochinolinowym, tak jak papaweryna nie powodują zależności, zależność powodują tylko alkaloidy o szkielecie fenantrenowym i to tylko te, które są psychoaktywne czyli morfina, kodeina i heroina(to nie pomyłka, w opium występuje też heroina, co prawda w b. niewielkiej ilości) psychoaktywność narkotyny, narceiny, noskapiny, tebainy jest tak niewielka, że można ją pominąć.
Co do skrętu po fentanylu, to mam osobiste dane niepełne, ale tez nieciekawe. Po czteromiesięcznym ciągu na fentanylu( a trzeba pamiętać, że zacząłem grzać fnt będąc uzależnionym) skończył się fnt i przeżyłem parę godzin skręta, było b. nieciekawie , gorzej niż po herze, całe szczęście, że szybciutko zaleczyłem się morfiną.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2013 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 335 / 1 / 0
Niezłą dyskusje wszcząłem. Z tym makiem nie próbuje, chędożę opioidy. Nie wjebię się w nie.
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 146 / / 0
ja bawilem sie z opio kilkadziesiat razy, tramadol, koda, AH-7921, w-15, butyr-fentanyl. po tych wszystkich moich przygodach jakos nie specjalnie gustuje w tych calych opio, jest masa innych substancji ktore bardziej mnie do siebie przyciagaja.szczerze to nie rozumie jak mozna sie wjebac w ciagi z ta ciagla zamula, zyciem we snie i na ciaglym pizdingu. szkoda zycia na cos takiego po prostu.. nigdy nie ciagnelo mnie do dorzutek, bylem zmeczony ta kilkugodzinna zamula. co innego ten stan wszechogarniajacej milosci i szczescia po benzofuranach (apb, api, apdb) ale po kilkunastu godzinach i tym sie czlowiek meczy. moj jeden jedyny ciag byl na butyrfentanylu i to tylko z nudow i tego ze mialem nieograniczony w sumie dostep. na koncu jak przyszla dostawa moich serotoninergikow oddalem caly zapas butyru koledze, starczylo by na tydzien conajmniej
  • 1111 / 17 / 0
divide pisze:
ja bawilem sie z opio kilkadziesiat razy, tramadol, koda, ah-7921, w-15, butyr-fentanyl. po tych wszystkich moich przygodach jakos nie specjalnie gustuje w tych calych opio
To jeszcze niech kolega spróbuje (choć szczerze odradzam) substancji takich jak heroina i morfina, wtedy pogadamy, bo w tramalu to i ja nie gustuję, a wymienianie tego leku w kontekście opiatów to w zasadzie pomyłka.
  • 168 / / 0
leiche pisze:
w tramalu to i ja nie gustuję, a wymienianie tego leku w kontekście opiatów to w zasadzie pomyłka.
Nic dodać, nic ująć.
  • 1525 / 197 / 0
Tramal - syf wyjątkowy.
Taki mały offtop.
P.S. Trzechsetny post, trzeba to jakoś uczcić, najlepiej jakimś strzałem.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 146 / / 0
Koleżanko Leiche i kolego Pjess, całkiem możliwe ale nie mam zamiaru się o tym przekonywać ;) nie myślcie tylko że Was krytykuje za to iż tak lubicie opiaty, uważam że nie ma "lepszych" i "gorszych" ćpunów, są po prostu ludzie lubiący odmienne stany świadomości i tyle. To że akurat trafiliście na coś co bardziej uzależnia nie Wasza wina.. życzę powodzenia, czym bardziej walczy się z nałogiem tym gorzej jest, trzeba nauczyć się z nim żyć.
  • 45 / 2 / 0
Jeśli nie ich wina, to niby czyja? wjebali się tylko i wyłącznie przez siebie, a nie przez dany narkotyk.
No dope no hope
  • 880 / 23 / 0
Opiaty brane w ciągach w odpowiednich dawkach nie zamulają, wręcz nakręcają...

Genralnie nie każdemu ODRAZU podejda ale jak podejda to bój się Pana! :old:

Pana Skręta xD
Nie ćpiej bo skiśniesz!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.