Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 239 / 8 / 0
sry za offtop, ale paracetamol to po prostu syf do niszczenia wątrób ;]
no bo jak się jebnie alkohol z paracetamolem to można sobie zjechać wątrobe.
dawki terapeutyczne paracetamolu to 500-1000mg jednorazowo. nie przekraczać 4g/d.
myśle że jak nie masz problemów z wątrobą,nerkami itp. zażycie 3g paracetamolu nie spowoduje żadnych powikłań.ale to raz na jakiś czas a nie opierdalać codziennie zaldiar.4g to już się robi troche niebezpiecznie.5g to już napewno wątróbka będzie miała trudności ze zmetabolizowaniem takiej ilości.
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 12 / 0
Zależy. Generalnie jak ktoś jest zdrowy, nie chla to niepowinno mu się nic stać nawet po jednorazowej dawce paracetamolu np. 2-3g. Ja to jadłem kilka razy Antka20 bez ekstrakcji (po 1 opakowaniu), a tam jest 3g i nic mi nie było. Byli tez na forum lepsi goście, co brali latami preparaty z paracetamolem, bez ekstrakcji i też się mają (mieli?) dobrze.

Z drugiej strony ktoś może być nadwrażliwy/uczulony na paracetamol. Są tacy, których mdli po paracetamolu, a wątroba napierdala przez kolejne 2 dni.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: explotion »
czy ten Zaldiar można podać analnie i ile wziąśc na pierwszy kontakt z tramalem
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Pytanko:

W necie widzialem ze jest tez dostępny w opakowaniach 10, 20 i 30 tabletek. A jeśli lekarz napisał tylko "Zaldiar tab 1 op" to jak myślicie które mi dadzą? czy moze moge powiedziec ze to ma byc wieksze opakowanie? Lub dopisać na recepcie ze 20?
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
teoretycznie powinneś dostać te najmniejsze,tak jest opisane gdzieś tam ,a co do grzebania w recepcie to to nie ma sensu ,jeden zjebany ruch i potrzebna pieczątka lekarza.a tak ogólnie co za kutas wypisał ci ten lek nie umiesz powiedzieć ze tego nie chcesz .
  • 1069 / 11 / 0
caly czas przepisywal mi tramal "ale boi sie ze sie uzaleznie" więc przepisał mi słabszy Zaldiar. z resztą i tak już jestem nagrzany ;)

Od jutra rzucam.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
Na co Ci go przepisuje?
Miałeś z początku ketonal?
Walisz my ściemę? Jaką?
:)
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1069 / 11 / 0
kiedyś mnie bolały plecy, to jest dziedziczne, bo mój brat miał to samo i to jest wynik skrzywienia kręgosłupa. oczywiście to było tylko pare razy, ale ja mowie ze to sie zdarza cyklicznie no i dostawałem recke najpierw na wszelskie leki z ketoprofenem i ibuprofenem, ale jebnąłem scieme ze mam po nich biegunke i bóle brzucha i sam zaproponowałem tramal. Przepisał mi go 4 razy, a teraz przepisuje mi Zaldiar. ;)

Od jutra rzucam.
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
Rozumiem ze ekstrakcja wyglada tak, ze krusze tabletki na pyl, wsypuje to szklanki, zalewam taka srednio ciepla woda z kranu troszceczke ponad ten pokruch z tabletek, mieszam, czekam az osad opadnie na dno, na 15 minut do zamrazalnika, filtruje przez namoczona chusteczke, ta?
Wiem, że pytanie laika, że sam śmiałem się z ludzi w dziale kodeina-ekstrakcja, ale z tramalem nie miałem styczności w takiej formie. Właściwie to miałem tylko z tramalem w kroplach.
No i takie pytanie: Zamierzam dziś pić wódkę z ziomkami, czy jakbym opierdolił 10 tabletek bez ekstrakcji, to zażygałbym się po klinie czy dałoby rade? Pamiętam, że po niedokładnej ekstrakcji antidolu to po wypicu piwa musiałem puscic bełta
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
Zamierzam dziś pić wódkę z ziomkami, czy jakbym opierdolił 10 tabletek bez ekstrakcji, to zażygałbym się po klinie czy dałoby rade? Pamiętam, że po niedokładnej ekstrakcji antidolu to po wypicu piwa musiałem puscic bełta

chyba źle sformułowałeś pytanie ,nie wiem ja bym ogólnie nie próbował zarzucać 3,25 grama paracetamolu szedł pic i się przejmował tym czy jak jutro wypije piwo to będę rzygał ,dzisiaj już prawdopodobnie będziesz rzygał od dużej ilości paracetamolu zamieszanego z alkoholem .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.