Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 34 / 8 / 0
Właśnie zaparzał będę po raz drugi
Rzeczywiście daje bardzo przyjemnego kopa, aż chce się Żyć
Niestety mam jeszcze tylko półtora opakowania tej pylistej yerby
wystarczy 4-5cm na dnie głębokiego naczynia i można siorpać
Parzę w głębokim kubku najbardziej pojemnym jaki mam
Jest wybitnie moczopędna
Nie wiem jak wy, ale ja ją słodzę 4 łyżeczki cukru
Uwaga! Użytkownik Longfill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Ja robię normalnie w szklance napar z 4 łyżeczek yerby. I tak sobie myślę że może do ostygnięcia garbniki unieczynniaja już jej moc. Chodzi mi o to że jak się zaleje w naczyniu małą ilością wody to zdążymy się napić póki ma moc bo taka ilość wody szybko się ostudzi?

Fuzja - D5

Co sądzicie o wyciągach z yerby - czy to są koncentraty mateiny? Czy jest sens to kupować?

Druga moja myśl co sądzicie o połączeniu wyciągu z dziurawca np deprim z herbatka z yerby i innymi, czy macie doświadczenia w tym temacie czy to coś daje?
  • 44 / 2 / 0
@Aryofer dziurawiec musiałbyś poszukać bo na pewno mi się przewinął gdzieś tutaj. Ogólnie piłem jakieś tam napoje yerby z carrefoura i no są nie dobre. Kosztują drogo, praktycznie nic nie dają przy mojej tolerancji na kofeinę. Najtaniej wychodzi kawa w moim przypadku zwykła nescafé rozpuszczalna.
  • 17 / / 0
Kiedyś yerba jakoś lepiej na mnie działała. Obecnie pije sin humo ekologiczna i nic tylko gorzkie to...
  • 2 / / 0
Mial ktos stycznosc z tworem jakim jest meta mate? Zwykle wole sobie sam empirycznie wyrobic opinie, ale kurde 50 zeta za pake skutecznie od tego odstrasza:/
  • 4310 / 699 / 2117
11 czerwca 2024Aryofer pisze:
Kiedyś yerba jakoś lepiej na mnie działała. Obecnie pije sin humo ekologiczna i nic tylko gorzkie to...
Być może zbyt wysoka tolerancja? Robiłeś lub robisz przerwy pomiędzy? To niczym nie różni się od kofeiny, czym więcej pijesz, tym bardziej tolerka rośnie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2596 / 541 / 0
Yerba różni się od czystej kofeiny tym, że zawiera jeszcze inne ksantyny oraz sporo przeciwutleniaczy. Jest zdrowsza.
Niemniej, tolerancja oczywiście rośnie. Zrób sobie przerwę @Aryofer.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 8 / / 0
05 lipca 2024Nitrodolski1 pisze:
Mial ktos stycznosc z tworem jakim jest meta mate? Zwykle wole sobie sam empirycznie wyrobic opinie, ale kurde 50 zeta za pake skutecznie od tego odstrasza:/
Kurde, panie, nie dość, że masz produkt pakowany próżniowo, z dzikich roślin, zbieranych w określonych warunkach, to jeszcze te smaki...
Warte każdego szekla, czasami sobie pozwalam.
  • 4310 / 699 / 2117
U mnie dobry wybór w sklepie zielarskim widnieje ostatnio. Pani ma spory dostęp do produktów CBŚe chociażby. Natomiast podczas wczorajszej rozmowy zdradziła mi, że nie ma problemu z zamówieniem w super cenach wszystkiego, czego tylko zechcę. Stąd pytanie, ktoś zaprawiony w boju poleci coś dobrego?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1289 / 329 / 12
jak ma się picie (szczególnie mocnej i częstej) yerby do kota? wiadome są jej właściwości detoksykacyjne ale zawiera ona również jakieś śladowe ilości minerałów, w tym ten felerny mangan który u kociarzy nagminnie jest w organizmie kumulowany

można pić czy lepiej omijać? dejta najlepiej jakieś źródła bo nie chce mi się szukać
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.