Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 34 / 8 / 0
Właśnie zaparzał będę po raz drugi
Rzeczywiście daje bardzo przyjemnego kopa, aż chce się Żyć
Niestety mam jeszcze tylko półtora opakowania tej pylistej yerby
wystarczy 4-5cm na dnie głębokiego naczynia i można siorpać
Parzę w głębokim kubku najbardziej pojemnym jaki mam
Jest wybitnie moczopędna
Nie wiem jak wy, ale ja ją słodzę 4 łyżeczki cukru
Uwaga! Użytkownik Longfill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Ja robię normalnie w szklance napar z 4 łyżeczek yerby. I tak sobie myślę że może do ostygnięcia garbniki unieczynniaja już jej moc. Chodzi mi o to że jak się zaleje w naczyniu małą ilością wody to zdążymy się napić póki ma moc bo taka ilość wody szybko się ostudzi?

Fuzja - D5

Co sądzicie o wyciągach z yerby - czy to są koncentraty mateiny? Czy jest sens to kupować?

Druga moja myśl co sądzicie o połączeniu wyciągu z dziurawca np deprim z herbatka z yerby i innymi, czy macie doświadczenia w tym temacie czy to coś daje?
  • 44 / 2 / 0
@Aryofer dziurawiec musiałbyś poszukać bo na pewno mi się przewinął gdzieś tutaj. Ogólnie piłem jakieś tam napoje yerby z carrefoura i no są nie dobre. Kosztują drogo, praktycznie nic nie dają przy mojej tolerancji na kofeinę. Najtaniej wychodzi kawa w moim przypadku zwykła nescafé rozpuszczalna.
  • 17 / / 0
Kiedyś yerba jakoś lepiej na mnie działała. Obecnie pije sin humo ekologiczna i nic tylko gorzkie to...
  • 2 / / 0
Mial ktos stycznosc z tworem jakim jest meta mate? Zwykle wole sobie sam empirycznie wyrobic opinie, ale kurde 50 zeta za pake skutecznie od tego odstrasza:/
  • 4342 / 701 / 2117
11 czerwca 2024Aryofer pisze:
Kiedyś yerba jakoś lepiej na mnie działała. Obecnie pije sin humo ekologiczna i nic tylko gorzkie to...
Być może zbyt wysoka tolerancja? Robiłeś lub robisz przerwy pomiędzy? To niczym nie różni się od kofeiny, czym więcej pijesz, tym bardziej tolerka rośnie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2675 / 562 / 0
Yerba różni się od czystej kofeiny tym, że zawiera jeszcze inne ksantyny oraz sporo przeciwutleniaczy. Jest zdrowsza.
Niemniej, tolerancja oczywiście rośnie. Zrób sobie przerwę @Aryofer.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 8 / / 0
05 lipca 2024Nitrodolski1 pisze:
Mial ktos stycznosc z tworem jakim jest meta mate? Zwykle wole sobie sam empirycznie wyrobic opinie, ale kurde 50 zeta za pake skutecznie od tego odstrasza:/
Kurde, panie, nie dość, że masz produkt pakowany próżniowo, z dzikich roślin, zbieranych w określonych warunkach, to jeszcze te smaki...
Warte każdego szekla, czasami sobie pozwalam.
  • 4342 / 701 / 2117
U mnie dobry wybór w sklepie zielarskim widnieje ostatnio. Pani ma spory dostęp do produktów CBŚe chociażby. Natomiast podczas wczorajszej rozmowy zdradziła mi, że nie ma problemu z zamówieniem w super cenach wszystkiego, czego tylko zechcę. Stąd pytanie, ktoś zaprawiony w boju poleci coś dobrego?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1332 / 337 / 13
jak ma się picie (szczególnie mocnej i częstej) yerby do kota? wiadome są jej właściwości detoksykacyjne ale zawiera ona również jakieś śladowe ilości minerałów, w tym ten felerny mangan który u kociarzy nagminnie jest w organizmie kumulowany

można pić czy lepiej omijać? dejta najlepiej jakieś źródła bo nie chce mi się szukać
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.