Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 305 / 40 / 0
Edit: dobra, nie było pytania, poczytałem trochę temat. Udało mi się ogarnąć, co prawda nie na 1mg jak chciałem tylko na 0,25mg, ale zawsze coś ;)

(można scalić)
  • 348 / 264 / 0
@Nicholas6000 nie na każdej ale np. na jednej bez zaświadczenia możesz dostać 2x klona 2 mg i 2 x pregabe 300 mg (lub 1x 150 mg i 1 x 2 mg klona jak jesteś dzbanem), na drugiej stronie podobnie ale z podrobionym zaświadczeniem, i na paru innych podobnie (z tym że dwie mam przetestowane). Możesz też, jak masz znajomości, "pożyczać" z sieci aptek bez recki (bo mogą wytłumaczyć się rotacją towaru i innymi pierdołami), ale to offline. Ale za free ;p
null
  • 305 / 40 / 0
@GABAhater a mógłbym prosić na priva jakie to strony? Bo zaświadczenie to mam, więc z tym akurat problemu nie będzie. Tak na przyszłość by się przydało znać takie stronki ;)
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2023 przez Nicholas6000, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3245 / 617 / 0
Podobno jak nie przyznają leków i wcześniej się zapłaciło przelewem to oddadzą ale 10% mniej potrącone, czy jakoś tak. Moja ciotka miała taką akcję z e-receptą
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 40 / 0
@Verbalhologram Ja miałem tak dzisiaj już dwa razy, hehe ;) No zwrócili faktycznie i te 10% potrącili. Dopiero trzecia próba zaowocowała. No i generalnie widać że jest dużo scam'ów, więc trzeba dokładnie sprawdzać te stronki.
  • 348 / 264 / 0
@Nicholas6000 polecam przeczytać nazwę tematu, taki mały hint / podpowiedź kolego : ) Co do zwrotów - polecam uważać, jest sporo stron zrobionych totalnie na odpierdol i w regulaminie jest, że brak zwrotu i to "lekarz" decyduje. I proponują np hydroksyzynę czy inne gówno. Mam z 3 legitne strony, które z i bez wydadzą (zależy od strony, cena, metoda itp, swoje wiem hehe). Ale wiedza jest cenna. Ale żeby nie robić offtopu - polecam czytać regulamin strony, jak nie mają w zasadach zwrotu, jak nie masz "predyspozycji" do danego leku, to w 90% przypadkach będzie trzeba się długo bawić żeby odzyskać drobne, ale jednak jakieś tam kwoty. Stracisz na kilku takich stronach w pośpiechu, i wychodzi większa suma. Regulamin raz jeszcze. No i sprawdzenie czy strona jest zrobiona na odpierdol w WP (choć to nie zawsze jest wyznacznik xDDD).
null
  • 305 / 40 / 0
Czytałem regulaminy każdej z tych stron, dlatego już wiem, które są legitne, a które nie ;)
  • 348 / 264 / 0
To że oddadzą ci łaskawie kase nie oznacza że dostaniesz benzo. Ale lepsze to niż zostanie wydymany na kase i na benzo / cokolwiek tam chcesz. (nie licząc RPW typu Oksy, bo to online to chyba tylko 1 pomysl mi przychodzi do glowy xDD). A i przeczytaj nazwę tematu po slowie "e-recepty", wiecej nic nie mowie xD
null
  • 305 / 40 / 0
Widze co tam piszę, niestety już nie da się zedytować tego postu.
  • 633 / 153 / 0
Tak tylko przypominam, że próby fałszowania dokumentacji medycznej - w tym zaświadczeń, mogą wypłynąć po latach w najmniej oczekiwanym momencie, a to jest dużo grubszy zarzut, niż choćby kupowanie na czarnym i posiadanie narko w domu...
z paragrafu na odsiadkę do lat ośmiu, to serio słaby interes i już na etapie pomysłu - wariactwo.
Zablokowany
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.