w hiszpani 3 mmc legal
Gran Canaria to nie Czechy ,że same dragi Ciebie szukają ,choć trzeba przyznać ,że słabo szukałem
jednak na wyspe jak najbardziej polecam się wybrać ,psychodeliczne piękne widoki :-)
Z dostępnością trawy nie ma problemu są tu kluby konopne, niestety głównie dla tubylców, nie ma co zaczepiać „Marokańczyków” czy tez czarnych w celu kupienia trawy.
Byłem w jednym klubie ale dowiedziałem sie w nim ze niestety dostepny tylko dla kanaryjczyków, spytałem ziomka w tutejszym growshopie gdzie moge cos dostać, na chwile wyszedł ze sklepu i wrócił z Hiszpanem który miał mnie zaprowadzić do innego klubu i pomóc w kupnie. Za 2 dwie sztuki dobrej jakości palenia zapłaciłem 18€(podobno White widow) w growshopie dostałem za darmo dwie paczki rawow a od tego Hiszpana krasher. Ziółko oceniam bardzo dobrze i pod względem estetycznym jak i smakowym. :-D
Pytałem najebany wieczorem wszystkich napotkanych o koks, ale nikt mi nie pomógł. W tym socios powiedzieli, że nie lubią tam tego. Może i lepiej.
14 maja 2022Zgienty pisze: Byłem teraz tydzień na Kanarach. weed do ogarnięcia w trymiga. Trzeba pytać o cannabis socios. Albo wpisać w mapy 'mary jane dispensary'. To są takie bary konopne a'la coffy z tym, że nie jest to tak zmacdonaldyzowane jak w Holandii. Bez oczojebnych banerów. Dyskretne drzwi otwierane po zapukaniu. Dajesz dowód, podpisujesz papier. Pieczątka, dane itp. Po ludzku wszystko. Ja dotarłem na gębę ale tamto socios miało swoją wizytówkę z logiem po jednej stronie a po drugiej kod QR który prowadził do waypointa na mapie. Fajnie. Normalnie. Temat pierwsza klasa. Endemiczne odmiany. weed, hasz i grzyby proponowali w tym barze.
Pytałem najebany wieczorem wszystkich napotkanych o koks, ale nikt mi nie pomógł. W tym socios powiedzieli, że nie lubią tam tego. Może i lepiej.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.